Akademie Bílí Tygři Liberec

Rozlosováno! Proti komu akademické týmy rozehrají své soutěže?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Nejvyšší hokejové soutěže kategorií U20 i U17 už znají svá rozlosování. V obou extraligách, které se letos odehrají v pozměněném formátu, nebudou chybět tradičně ambiciózní Bílí Tygři.

Juniorská extraliga se bude hrát formou dvojzápasů. Týmy nastoupí v pátek a v sobotu, přičemž los je uzpůsoben tomu, aby v rámci jednotlivých dvojzápasů bylo co nejméně cestování. Při venkovních dvojutkáních se tedy Tygři budou vždy utkávat se soupeři ležícími nedaleko od sebe.

Právě na takový trip vyrazí naše nejstarší mládežnická kategorie už první hrací víkend. V pátek 10. září se představí na ledě Olomouce, o den později změří síly s juniory Vítkovic.

Zajímavé je, že kategorii U20 letos čeká nejdelší sezóna vůbec! Na mistra si budeme moct počkat teoreticky až do 28. dubna 2022, výrazně se totiž prodlouží play-off. Čtvrtfinále se odehraje na tři, semifinále a finále dokonce na čtyři vítězná střetnutí.

Každý tým ovšem bude muset kontrolovat i zadní vrátka, letošní systém bude neúprosný. Celky od 13. příčky níže totiž budou bojovat o udržení v nejvyšší soutěži, pět jich sestoupí přímo a jeden se porve o uhájení extraligové příslušnosti v baráži!

Rozlosování celé základní části si můžete prohlédnout zde.

Extraliga dorostu zůstává beze změn, co se týče rozdělení mužstev do skupin. Základní část zůstane rozvětvena do kategorií Západ, Střed a Východ ‒ Liberec se představí v první jmenované. Hrát by se mělo ve čtvrtek a v sobotu.

I sedmnáctka otevře sezónu dvojzápasem na kluzištích soupeřů. Na úvod změří 9. září síly s PZ Kladno, načež přijde hned na řadu první derby s rivalem z Mladé Boleslavi.

Bílí Tygři stále obhajují dorostenecký titul z roku 2019 (v letech 2020 ani 2021 se soutěže nedohrály), vyvrcholení dorostenecké ligy každopádně dočká obrovské změny. Dosavadní mistrovství ČR nahradí klasický formát play-off až do konce. Osmifinále se odehraje na dvě, čtvrtfinále a semifinále na tři, finále pak na čtyři vítězná utkání.

Také extraliga dorostu nabídne nelítostný souboj o udržení. Přímou cestou sestoupí rovnou šest družstev, další dvě navíc čeká baráž s dvěma nejlepšími celky nižší Ligy dorostu.

Tady se můžete podívat na liberecký los základní části.

Juniorská i dorostenecká extraliga zároveň přicházejí se společnou novinkou. Poražení semifinalisté v minisérii zabojují o bronzové medaile formou dvojzápasu "fotbalovým" formátem (jednou doma a jednou venku), přičemž o vítězi rozhodne celkové skóre.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení