Akademie Bílí Tygři Liberec

Rukavice dolů a do sebe! Bitka roku v podání Maiera s Hollwegem

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Během zápasu s plzeňskou Škodovkou došlo k bitce mezi teprve jednadvacetiletým Patrikem Maierem a Ryanem Hollwegem. Liberecký obránce nepředvedl v pěstním souboji s americkým bijcem vůbec špatný výkon a za svou odvahu si vysloužil nemalou pozornost. „Chtěl jsem se v extralize trošku předvést, udělat si jméno,“ svěřil se mladý Tygr.

V pátečním utkání narazili Bílí Tygři v rámci pětadvacátého kola na lídra tabulky z Plzně, které po vyrovnaném boji nakonec podlehli 2:5. V zápase navíc vsítil tři góly útočník Indiánů Tomáš Mertl, pro něhož se tuto sezónu jednalo už o třetí hattrick. Větší pozornosti se ovšem dostalo pěstními souboji, který svedli Patrik Maier a Ryan Hollweg. Pro libereckého obránce se jednalo teprve o třetí start v české nejvyšší soutěži a už se stihl poprat s jedním z největších bitkařů extraligy!

„Ryana Hollwega se nebojíme! Víme o něm, že hraje velmi nepříjemně. Umí hru přitvrdit, je to opravdu těžký soupeř. Nesmíme ale jít do zápasu vystrašení, to by nás shazovalo,“ burcoval před duelem se Západočechy Tomáš Havlín. Jeho slova se při utkání potvrdila, americký bijec se stal u mantinelů velice oblíbeným terčem, sám však také tři tvrdé hity rozdal. Vyvrcholením byla v závěrů zápasu právě bitka s Patrikem Maierem, jenž shodil rukavice poté, co Ryan Hollweg tvrdě fauloval Lukáše Dernera.

„Přišel na led a zákeřně dohrál mého spoluhráče, tak jsem ho vyzval k tomu, o co si koledoval. Byla to dobrá bitka, jsem spokojený,“ svěřil se slovenský mladík. Ten se sice neřadí mezi klasické bitkaře, s výměnou názorů má už ovšem nemalé zkušenosti ze zámořské juniorské soutěže WHL: „Měl jsem tam pár bitek. Nebývalo to vyprovokované z mé strany, nicméně když přišla během zápasu nějaká vyhrocená situace a cítil jsem, že je potřeba týmu pomoct právě tímto způsobem, nebál jsem se.“

Souboj to byl vskutku parádní a bezpochyby se řadí mezi nejlepší, které mohl tento ročník nabídnout. Více ran nakonec rozdal, v těchto situacích zkušenější, Ryan Hollweg. Patrik Maier se ovšem za svůj výkon nemusel vůbec stydět, dokonce se mu dostalo i uznalého pokývání hlavou od plzeňského ranaře. „Je to jen součást mé práce. Většinou se chtějí prát mladí kluci, kteří si sami sobě chtějí něco dokázat. Když jsem byl jako oni, dělal jsem přesně to samé,“ usmíval se americký útočník, jenž má za sebou více jak dvě stě startů v NHL.

„Je to show pro diváky a tu my děláme!“

Bitka ovšem nebyla ze strany našeho beka jen náhlým vyústěním faulu na Lukáše Dernera, Patrik Maier se totiž na Ryana Hollwega přímo chystal: „Hraje nepříjemně, zaslouží si, aby se mu někdo postavil. A dopadlo to celkem dobře. Na led jsem jel s cílem ho vyzvat.“ „Maier to na mě zkoušel už dřív během zápasu, já jsem ovšem čekal na správnou chvíli. Byl to podle mě parádní a férový souboj,“ pokyvoval Ryan Hollweg.

Martin Ševc o Patriku Maierovi:

"Myslím si, že se Patrik nemá vůbec za co stydět, byla to minimálně remíza. Za to, co předvedl, si zaslouží klobouk dolů."


„Nikdy jsem nebyl a myslím si, že ani žádným bitkařem nejsem. Nicméně nemám s tím problém. Když je potřeba shodit rukavice, postavím se klidně za tým. I to je zkrátka v hokeji součástí taktiky,“ vyjádřil se Patrik Maier a poté dodal, „chtěl jsem se v extralize trošku předvést, udělat si jméno.“ A to se mu povedlo. Jen do pondělního večera zhlédlo video šarvátky na YouTube více jak 37 tisíc lidí!

„Bitky nepochybně patří k hokeji. Je to pro diváky, kteří to mají rádi. V podstatě je to show a tu my děláme,“ vyjádřil se k věci Patrik Maier.

Obránce libereckého týmu byl fanoušky chválen především za odvahu, s jakou se do výměny názorů s Ryanem Hollwegem postavil. Kdo ví, možná z něj v budoucnu bude jeden z postrachů extraligy, kterými jsou například Jaroslav Vlach nebo právě plzeňský bijec. Na to si ovšem budeme muset počkat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení