Akademie Bílí Tygři Liberec

Sense arena jako revoluční metoda tréninku pro Tygry

Date of publication Author Kateřina Hamplová, Vojtěch Fiala

Liberec - Na začátku června se Bílí Tygři vrhli na letní přípravu, což znamená celý měsíc bez bruslí a ledové plochy. Pro liberecké hráče je však zajištěna náhrada v nadčasovém stylu. Nové sportoviště Sense arena nabízí moderní trénink ve virtuální realitě i pro mládež.

Trénink ve virtuální realitě funguje pod Ještědem již od konce roku 2017 a byl vůbec první na světě. V současné době ho kromě Tygrů používá tým Dukla Jihlava a v zámoří mimo jiné i poslední finalisté Stanley cupu z Bostonu.

V Sense areně se hráč objeví přímo na ledě díky tzv. VR brýlím. Senzory navíc snímají každý jeho pohyb včetně jeho hokejky, tudíž může snadno pilovat své hokejové dovednosti. Tato metoda snadno posílí svaly, ale také mozek, jelikož je šikovným nástrojem na rozvoj herního myšlení.

Za pomocí pestrých cvičení hráči pracují na zlepšení svých reflexů a rozhodovacích schopností. Díky této moderní technologii je teď pro Tygry snadnější zlepšit si prostorovou orientaci a kreativitu. Arena není dostupná pouze pro A-tým, ale zatrénovat s brýlemi si můžou i mládežnické kategorie.

Sense arena je pro Liberecké zajímavá, vítaná novinka a zpestření, které je může výrazně posunout v jejich hře. Za další vychytávkou se schovává schopnost vytvoření profilu každého hráče v systému. Hokejisté si tak jednoduše uloží svá odtrénovaná cvičení a výsledky. Nechybí tedy ani soupeření o lepší výsledky v rámci týmu, to dává hráčům i zajímavou formu soutěžení.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení