Akademie Bílí Tygři Liberec

Šestnáctka si brousí drápy na Litvínov. V neděli začíná na ledě soupeře!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Mladé šelmy vyřadily Kladno ve dvou zápasech a v semifinále skupiny A se mu do cesty postaví nedaleký soupeř ze severu. Litvínov skončil v základní části jen o skóre za Libercem a dá se tak očekávat nadmíru napínavá série. První díl je na programu už v neděli po poledni.

Čtvrtfinále? Žádný problém!

Tygry s Chemiky pojí naprosto hladce zvládnuté čtvrtfinálové série. Modrobílí si poradili s Kladnem, které vyřadili 2:0 na zápasy. Z ledu soupeře si nejprve přivezli ubojované vítězství 2:1 a ve svém prostředí na něj velkolepě navázali. Svěřenci trenéra Richarda Loba si otevřeli střelnici a vyhráli 7:1!

Velice produktivní byli rovněž Litvínovští. Jeho hokejisté ukončili sezónu Českým Budějovicím a k vidění byly parádní přestřelky. Na jihu Čech se hrál vyrovnaný hokej, po kterém se nakonec mohli radovat Chemici, kteří zvítězili 6:4. Na domácím stadionu si už s Motorem poradili snadněji, když se stejně jako Tygři prosadili sedmkrát. Skóre se nakonec zastavilo na hodnotě 7:3 a Litvínov slavil postup. Splnilo se tím přání trenéra Richarda Loba, jenž si právě tohoto soupeře přál.

Trenér Richard Lobo o možných soupeřích

"Žádného vytouženého soupeře nemám, ale myslím si, že hodně zajímavá by byla série s Litvínovem. Jak pro nás, tak pro diváky."


Litvínovská kanonáda

Severočeši se v základní části prezentovali velmi dobrým hokejem, který je vynesl na třetí místo skupiny A, jen o skóre za liberecké Tygry. Hlavní podíl na tom mělo ofenzivní duo Lukáš Stehlík a Jan Myšák, které společně nastřádalo v základní části 135 kanadských bodů.

Jak už bylo řečeno, ve čtvrtfinále Verva poklidně odklidila z cesty České Budějovice. Zajímavé bylo, jakým způsobem v těchto utkáních dominovala. Průměrně si totiž připsala 39 střel na zápas, což je velmi dobrá bilance. Navíc vůbec není radno proti tomuto celku faulovat, Litvínov totiž v předchozí sérii těžil především z přesilovek, ve kterých si udržel úžasnou úspěšnost na hodnotě 40 %! Základem k úspěchu tak bude čistá hra.

Kapitán Vojtěch Strnad o cílech v sezóně

"Máme velkou šanci dostat se vysoko. Jsme schopni na sebe zařvat a otočit zápas. Myslím si, že právě týmovost je naše hlavní zbraň. Úspěch by byla medaile. Uděláme všechno pro to, ať porazíme každého soupeře a dojdeme si pro zlato!"


Jak se libereckým nadějím na Zimním stadionu Ivana Hlinky povede? Sledujte už v neděli od 13:00, kdy bude vhozeno úvodní buly. Série se hraje opět na dva vítězné zápasy, bude tak extrémně důležité, začít úspěchem.

Rozpis zápasů:

1. zápas: Litvínov - Liberec (neděle 25.3. od 13:00)

2. zápas: Liberec - Litvínov (úterý 27.3. od 13:00)

příp. 3. zápas: Liberec - Litvínov (středa 28:3. od 13:00).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení