Akademie Bílí Tygři Liberec

Startují Carlson Hockey Games, udělají Pyrochta s Ordošem další krok vstříc mistrovství světa?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Už dnes zahájí v Pardubicích česká hokejová reprezentace Carlson Hockey Games, tedy třetí podnik Euro Hockey Tour. Chybět u toho nebudou ani Filip Pyrochta a Jan Ordoš, kteří v národním týmu i nadále bojují o nominaci na světový šampionát.

Češi už mají za sebou čtveřici zápasů Euro Hockey Challenge, kdy se nejprve dvakrát utkali se Švýcarskem a poté dvakrát s Francií. Ze všech utkání vyšli naši reprezentanti vítězně, ve čtvrtek večer je však čeká vyšší kalibr. Od 19 hodin vyrukují v pardubické Tipsport areně proti Finům.

Ti se zatím nemohou spolehnout na svá nejvýraznější jména. Z NHL dosud dorazil pouze Julius Honka, další čtveřice hráčů pak nastupovala v nižších zámořských soutěžích. Přesto nepůjde o vůbec slabý tým, spolehnout se mohou na kombinaci dravého mládí spolu se zkušenými hráči z nejprestižnějších evropských soutěží.

Trenér Jandač zatím i kvůli zdravotním potížím některých hráčů drží v přípravě široký kádr. Během Carlson Hockey Games chce rozložit zápasové zatížení na celkem 30 hráčů, což je maximální povolená hranice. Kapitánem bude střelec Roman Červenka, také Češi se mohou opřít o řadu posil ze zámoří. Připraveni by měli být Chytil, Zadina, Jaškin nebo Chlapík.

Do utkání s Finskem by měl naskočit také Filip Pyrochta, který se usadil v obranné dvojici s Michalem Jordánem. Zato zda se na soupisku pro první utkání probojuje i Jan Ordoš, dosud není jisté. Ať už proti Finsku nastoupí nebo ne, během Carlson Hockey Games šanci rozhodně dostane.

V sobotu se Češi od 14:20 utkají se Švédskem a v neděli ve stejný čas s Ruskem. Jedná se o předposlední reprezentační podnik před startem mistrovství světa, příští týden čekají národní tým Švédské hokejové hry, po kterých realizační tým kádr pomalu uzavře. Udělají Filip Pyrochta a Jan Ordoš v Pardubicích další krok vstříc nominaci na závěrečný šampionát?

Jan Ordoš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení