Akademie Bílí Tygři Liberec

Střelec Martin Maťátko o svém zranění: Cítil jsem křupnutí a věděl jsem, že je něco špatně

Date of publication Author Jonáš Jech

Liberec - Tahoun Staršího dorostu odehrál poslední zápas 11. listopadu 2016 proti Kolínu. Poté se na dva měsíce zranil a znovu naskočil 6. ledna proti Plzni. Svůj návrat okořenil skvělým výkonem. Po dvou gólech a jedné asistenci není pochyb o tom, že je důrazný útočník zpět v plné síle.

Poslední zápas v roce 2016 jsi odehrál 11.listopadu a pak jsi se na dlouho zranil. Co se stalo?
Trénovali jsme v posilově horní části těla. Během jednoho cvičení na posílení prsou jsem udělal chybu s činkou a praskl mi prsní sval.

Musí to být asi beznadějný pocit, když vinou zranění hráč přijde na dva měsíce o hokej?
V ten moment, kdy se to stalo, to byl hrozný pocit. Cítil jsem křupnutí a věděl jsem, že je něco špatně. Musel jsem si dát dlouhou pauzu, během níž jsem nemohl skoro vůbec trénovat. Hrozně mě to mrzelo, když jsem se chodil na kluky koukat, že s nimi nemůžu být na ledě.

Absolvoval jsi dlouhou regeneraci. Jak probíhala?
Ze začátku jsem měl ortézu, ve které jsem se nemohl pořádně hýbat. Po čtrnácti dnech začal lehký trénink s hokejkou, ale pořád to nešlo. Tak jsem šel k panu Čížkovi na lasery a jediné, co jsem mohl dělat, bylo bruslení. Často jsem navštěvoval pana Čuttu a skatemill centrum Liberec, které je tady nově. Myslím si, že mi to hodně pomohlo a vrátil jsem se díky tomu dřív na led.

Martin Maťátko

Je někdo, kdo se výrazně podílel na tvém návratu na led?
Rozhodně to byl právě pan Čutta. Je to výborný hokejista a má s úrazy hodně zkušeností. Přišel jsem za ním už v rané fázi mého zranění, kdy jsem nemohl dělat žádná cvičení s hokejkou a horní částí těla. Trénovali jsme bruslení. Kromě rychlejšího uzdravení si myslím, že mi pomohl radami i do budoucna v mojí kariéře.

Po téměř dvouměsíční pauze jsi naskočil do utkání proti Plzni. Byl jsi hodně vyhecovaný?
To ani ne. Spíše jsem byl hodně nervózní. Dva měsíce je dlouhá doba, takže jsem byl rád, že jsem dostal hned důvěru od trenéra. Bál jsem se, abych něco rychle nezkazil, ale to se naštěstí nestalo. Cítil jsem se dobře a myslím, že jsem odehrál i dobrý zápas.

Dva góly jsi vstřelil a na další přihrál. Čím to bylo, že ti ten zápas tak vyšel?
To opravdu netuším. První gól byl z mého pohledu docela o náhodě a se štěstím, ale i to k hokeji patří. Dříve jsem měl spíš v zakončení smůlu, ale proti Plzni se karta projednou obrátila. Škoda, že jsem nebyl stejně produktivní i proti Spartě.

Proběhla nějaká speciální oslava?
Hráli jsme hned den na to další zápas, takže na nic nedošlo. Ale byl jsem hodně šťastný a dodalo mi to sebevědomí. To jsem po dlouhé pauze potřeboval.

V nadstavbě jste prohráli zatím jen jednou po prodloužení. Šlape tým a přenesli jste si formu ze základní části?
Máme hodně nabitý kádr. Sice celkem mladý, ale je nás tam spousta dobrý hokejistů. A co je nejdůležitější, umíme táhnout za jeden provaz.

Stále vás ještě řada utkání čeká. Do další části soutěže máte velmi dobře nakročeno. Jak vidíš šance staršího dorostu?
Play-off máme jisté a tam je to hodně o štěstí. Loni jsme byli nasazeni proti favoritům a ti nám moc šancí nedali. Letos to nechci zakřiknout, ale mám z našeho týmu dobrý pocit a myslím, že bychom mohli dojít daleko.

Maťátko z velkého úhlu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení