Akademie Bílí Tygři Liberec

Tělovýchovná jednota je v online prostoru vidět. Kdo za komunikací stojí?

Date of publication Author Klub

Liberec - Tělovýchovná jednota Bílých Tygrů získala už třikrát v řadě cenu pro nejlepší hokejovou akademii roku v České republice. Není to závazek jen pro hráče a trenéry, ale i pro marketingový tým. V závěrečném dílu našeho seriálu se tak zaměříme právě na prezentování TJ v médiích.

Pod pokličkou Tygří cesty - 29. díl:

Komunikace Tělovýchovné jednoty s Ondřejem Belákem, Martinem Kadlecem a Janem Čermákem

Náš klub je ohledně komunikace mládeže unikátní tím, že má Tělovýchovná jednota svůj vlastní web a sociální sítě. Standardem totiž zatím je, že se mládežnické sekce nacházejí na „hlavních“ klubových webech. Je to bezesporu výhoda pro nás i pro čtenáře, máme totiž prostor, kde může Tělovýchovná jednota komunikovat zcela samostatně.

Když se standardně hrají soutěže, objeví se na našich stránkách i přes padesát článků měsíčně. Základem je tedy každodenní spolupráce a komunikace nejen mezi členy marketingového oddělení Bílých Tygrů, ale i mezi externími členy klubové redakce. Mládeži na komunikačním poli přikládáme stejnou pečlivost a důležitost jako extraligovému A-týmu, od přípravky až po nejvyšší dospělou soutěž se tedy snažíme nabízet stejně kvalitní produkt.

Tiskový mluvčí klubu Martin Kadlec o komunikaci Tělovýchovné jednoty:

„Mládežnická sekce PR oddělení Bílých Tygrů funguje samostatně, ale zároveň v úzké komunikaci s online marketingem a tiskovým mluvčím klubu. Důležité je, aby byla zachována jednotná prezentace a filozofie, což jde ruku v ruce se sportovní výchovou.“


Děláme vše pro to, aby byl liberecký mládežnický hokej vidět i v aktuální době, kdy soutěže stojí. V tomto ohledu je klíčová perfektní spolupráce s vedením Tělovýchovné jednoty. Navzájem si vyměňujeme podněty a hledáme způsoby, jak mládežnický hokej propagovat. Vznikl tak koneckonců i aktuální projekt Pod pokličkou Tygří cesty. Věříme, že se už blíží doba, kdy se nejen hráči, ale i my mimo led budeme moci vrátit do našich oblíbených kolejí.

Ondřej Belák

  • šéfredaktor webu mladez.hcbilitygri.cz
Jako šéfredaktor mládežnického webu zajišťuji, aby na našich stránkách byly vždy aktuální informace. Za běžné situace se jedná zejména o reportáže ze zápasů všech kategorií, při kterých využívám skvělé součinnosti se všemi trenéry. Kouči mi posílají hodnocení utkání a další informace, které jsou hlavně u mladších kategorií nezbytné pro kvalitní zprávu o zápasu.

Marketingový pracovník klubu Jan Čermák o sociálních sítích:

„V posledních letech se naše mládež výrazně prezentuje na Facebooku, který neustále roste. V plánu je i spuštění mládežnického Instagramu, jelikož obsahu je stále více a je nezbytné na to reagovat. I vzhledem k faktu, že náš klub třikrát v řadě získal titul Nejlepší akademie, chceme hrát prim také na sociálních sítích.“


U domácích utkání akademických celků U17 a U20 máme na stadionu vždy přítomného minimálně jednoho klubového redaktora, který zajistí živý textový komentář pro web onlajny.com, po konci zápasu udělá krátký rozhovor s trenéry obou družstev a připraví reportáž pro klubové stránky.

Relativní novinkou je, že se snažíme zajistit i co nejvíce rozhovorů se samotnými hráči. Spolupráci s nimi si nemohu vynachválit a věřím, že na stejné notě budeme pokračovat i dál. Jsem přesvědčený, že mediální pozornost mladým hráčům pomůže do další profesionální kariéry, kde už jsou rozhovory nezbytnou součástí hokejového života.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení