Akademie Bílí Tygři Liberec

Tomáš Nezbeda: Stříbro? Je to úspěch. Kdo může říct, že hrál finále juniorské extraligy?

Date of publication Author Jonáš Majtyka, Martin Voltr

Brno/Liberec - Liberecká dvacítka bohužel na titul nedosáhla, když Kometě podlehla i ve druhém utkání. I přesto se jedná o obrovský úspěch, na který se rozhodně nezapomene. „Momentálně jsou smutné emoce, za několik dní nebo měsíců to ale přejde a budeme na to vzpomínat v dobrém,“ svěřil se kapitán stříbrného týmu Tomáš Nezbeda.

Jaké jsou tvé pocity po prohraném finále?
Určitě jsme smutní. Za mě se ale určitě nemáme za co stydět. Odehráli jsme v Brně perfektní zápas, chybělo nám trochu toho štěstíčka. Je to prostě hokej. Gratulujeme Brnu k titulu.

V prvním utkání se vám dařilo jen první třetinu. Druhé jste odehráli výborně, co jste si před ním řekli?
Potřebovali jsme vše změnit. Doma jsme to podcenili, hráli jsme špatně. První třetina byla dobrá, jenže poté jsme se sesypali po inkasovaném gólu. Nebojovali jsme tak, jak by se ve finále mělo.

Ve druhém střetnutí jste třikrát vedli. Cítili jste psychickou výhodu na vaší straně nebo vás spíš srážela brněnská vyrovnání?
Nesrážela. Je to ale vždy těžké, když soupeř vyrovná v takovém zápase. Dostane se tak na koně. Jak už jsem říkal, měli jsme šance a dali do toho všechno. Bohužel to nevyšlo.

Brankář Matěj Žajdlík vás hodně podržel, jak bys okomentoval jeho výkon?
Chytal perfektně už v semifinále s Plzní. Celé play-off byl výborný, držel nás. Gólman je ve vyřazovacích bojích důležitý, je to základní stavební kámen. Mohli jsme se na Matěje spolehnout, dělal co mohl. Devět vteřin před koncem prodloužení se mu to však naneštěstí odrazilo od masky a oni to dorazili do brány.

Kometa v prodloužení své přesilovky málem nevyužila. Myslíš, že jste oslabení sehráli dobře?
Určitě. Bylo tam všechno, padali jsme do střel. Odehráli jsme to perfektně. Druhé oslabení jsme bohužel neubránili, chybělo několik sekund do nájezdů.

Na hodnocení sezóny je možná ještě trochu brzy, nicméně jakou má to stříbro cenu?
Je to úspěch jak pro nás, tak pro klub. Bylo to poprvé, co liberecká U20 postoupila do finále. Bude se na to pamatovat. Momentálně jsou smutné emoce, za několik dní nebo měsíců to ale přejde a budeme na to vzpomínat v dobrém. Kdo si může říct, že byl druhý v extralize juniorů?

V čem byla podle tebe síla mužstva? Díky čemu jste došli tak daleko?
Hráli jsme dobře jako tým. Na začátku nadstavby nám trochu trvalo se sehrát, protože se hodně obměnil kádr. Poté jsme se ale semkli. Byli jsme silní dopředu a uměli dobře zahrát i do defenzivy. Navíc jsme měli výborného brankáře. Byla dobrá parta a to je základ.

Jak jsi zmínil, do sestavy přišlo hodně hráčů z Benátek. Bylo těžké se dát dohromady, když tým nehrál celou sezónu pospolu?
V prvních zápasech to nešlapalo. Postupně jsme si ale našli správné lajny, sedlo si to a bylo to dobré. Hodně z nás hrálo společně v Benátkách, kluci si jen museli zvyknout. Je rozdíl hrát WSM ligu a juniorskou soutěž. Někteří hráči neodehráli v U20 ani jedno utkání základní části a byl to pro ně ohromný rozdíl.

Vraťme se zpět k zápasu. Na stadionu byly dva tisíce lidí a po konci utkání vám tleskali vyvolávali vás. Co bys k tomu řekl?
Bylo to od nich výborné gesto, chtěli bychom jim za to poděkovat. Moc si toho vážíme. Jsme za to rádi, ukázali nám tak, že jsme neodehráli špatný zápas.

Jaká byla Kometa soupeř, v čem byla její síla?
Ve druhém zápase byla hodně vidět dvojice Tomáš Havránek-Luboš Horký. Spolu byli nebezpeční a dělali nám velké problémy. Brno mělo celkově výborný tým, včetně reprezentačních hráčů. Byli hodně silní. V takových střetnutích je potřeba i trochu toho štěstí, které bylo na jejich straně. Moc jim to přeji. Byli kvalitním soupeřem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení