Akademie Bílí Tygři Liberec

Tomáš Nezbeda o utkání s Kladnem: K ničemu jsme je nepustili, dodržovali jsme systém

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Kategorie U20 si v sobotu připsala cenný skalp kladenských Rytířů, kteří letos bojují o nejvyšší pozice v tabulce. Středočeši marně hledali recept na libereckou obranu a prosadili se až v závěrečném dějství. „Kladno je tým, který čeká na brejky a my si na to dali pozor,“ svěřil se střelec dvou gólů, Tomáš Nezbeda.

Liberecká dvacítka předvedla pravděpodobně jeden z nejlepších výkonů v této sezóně, když si připsala výhru nad Kladnem, které letos bojuje o ty nejvyšší pozice v tabulce. Tygři se během prvních dvou třetin dostali do čtyřbrankového vedení a nakonec zvítězili 5:2. „Hráli jsme dobře a po většinu zápasu jsme byli lepší. K ničemu jsme je nepustili, dodržovali jsme systém, který jsme si řekli. Věděli jsme, co Kladno hraje. Jen nahazují puky do pásma a jezdí za tím. Myslím si, že jsme to splnili na jedničku,“ zhodnotil utkání kapitán Tomáš Nezbeda.

„Důležité byly přesilové hry, v nichž jsme dali tři branky. Využili jsme je, což se nám letos moc často nestává, máme s tím velký problém. Dneska nám to tam ale napadalo,“ pověděl liberecký útočník o rozhodujícím faktoru střetnutí. Našemu mužstvu se proti Rytířům v početních výhodách dařilo, vždyť tři góly z pěti padly právě při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě. „Něco jsme si k přesilovkám řekli. V pátek jsme jich v zápase s Karlovými Vary měli hodně a nestříleli jsme. Proti Kladnu nám tam něco spadlo. Jsme za to rádi, protože kluci musí pochopit, že početní výhody jsou o střelbě a důrazu před bránou,“ doplnil Nezbedu trenér Valdemar Jiruš.

„Na začátku třetí třetiny jsme trochu zaspali, ale jinak jsme to zvládli bez větších problémů.“

Severočeši se na Kladno připravili vskutku dobře a své protivníky během prvních dvou třetin prakticky nepustili do žádné větší šance. „Příprava byla jako na každé jiné mužstvo. Z mého pohledu je Kladno soupeř, který nehraje hokej. Je to brejkový tým, který čeká na chyby soupeře a my si na to dali pozor. Na začátku třetí třetiny jsme sice trochu zaspali, ale jinak jsme je v podstatě k ničemu nepustili,“ svěřila se liberecká dvaatřicítka.

Hosté se trochu nadechli až v závěrečném dějství, ve kterém snížili na rozdíl dvou branek. Rytíře dva přesné zásahy povzbudili, čehož si všiml i kapitán Tygrů. „Když dá tým takto dva góly, vždycky ho to nakopne,“ přikyvoval Nezbeda a poté dodal, „těžko se poté hraje, my jsme to ovšem ustáli bez větších problémů. Jsem rád, že jsme vyhráli a získali tři body.“

V závěru zápasu se Kladenští nechali dvakrát v krátkém sledu vyloučit a sami se tak připravili o možnost vyrovnat. V přesilové hře pět na tři následně vsítil Tomáš Nezbeda svou druhou branku v zápase, kterou definitivně pohřbil naděje hostujícího celku na bodový zisk. Branka navíc padla po nádherné kombinaci. „Byla to velmi dobře sehraná přesilovka pět na tři. Puk se dostal dolů na Alberta Janeleho, ten mi krásně přihrál a já už jsem jen zametal do odkryté brány,“ zakončil kapitán U20 rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení