Akademie Bílí Tygři Liberec

Úspěšný týden pro nejmenší Tygry! Velká vítězství a především spousta zážitků

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Mládežnický hokej v Liberci zažívá vydařenou sezónu, což během posledního víkendu potvrdili na třech zajímavých turnajích i ti vůbec nejmenší. Největším úspěchem v jejich útlém věku je především radost, kterou jim hokej přináší.

O POHÁR PRIMÁTORA PRAHY 6

Velmi zajímavě obsazeného 4. ročníku turnaje O pohár primátora Prahy 6 se zúčastnila liberecká 4. třída. Ta si ve skupině dokázala poradit s Plzní, Zlínem i Karlovými Vary, což znamenalo jasné prvenství a dobrou pozici do play-off.

V semifinále se Severočechům postavila silná Olomouc, které se podařilo Bílé Tygry zaskočit. Šelmy ale nepříznivé skóre 0:2 dokázaly rychle dotáhnout, a tak vyrovnané utkání vrcholilo v nájezdech. V nich exceloval brankář Matěj Hrášek, jenž vychytal všechny pokusy libereckých soupeřů a výrazně pomohl Tygrům do finále.

Čtvrtá třída foto turnaj 2018 5

Vedle Mladých Tygrů proklouzla do finále domácí Hvězda Praha, která semifinále zvládla totožným výsledkem, jako Bílí Tygři. Dramatické finále mělo velmi divoký průběh. Ještě sedm minut před koncem vedli Pražané o dvě branky, šelmy však manko znovu dokázaly dorovnat a opět tak musely rozhodovat nájezdy. Když v čtvrté sérii skóroval Jurij Borisenko a vzápětí Matěj Hrášek chytil poslední nájezd, mohli Liberečtí zvedat ruce nad hlavy.

Bílým Tygrům se povedl opravdu husarský kousek. Ročník 2008 totiž navázal hned na dva týmy svých předchůdců, což znamená, že Liberec zkompletoval zlatý hattrick. Praha 6 šelmám zkrátka svědčí.

Skupina:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 6:0
Bílí Tygři Liberec - Aukro Berani Zlín 2:1
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 4:0

Semifinále:
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 3:2sn

Finále:
Bílí Tygři Liberec - Hvězda Praha 6:5sn

Libor Daněk:

"Chtěl bych klukům poděkovat za to, jak turnaj odmakali a jakým způsobem reprezentovali Bílé Tygry. Chovali se příkladně. Toužili na turnaji uspět a bylo vidět, že si za úspěchem šli. Velký dík patří i rodičům, kteří nás přijeli podpořit. Nebyli jsme jeden tým jen na hřišti, ale i v hledišti. Jsme velice rádi, že se nám povedlo obhájit předchozí dvě prvenství."


LIBERECKÝ PŘEDŠKOLÁČEK 2018

V sobotu 24. března se pod Ještědem uskutečnil už 12. ročník akce s názvem Liberecký předškoláček. Nejmenší tygří naděje na svém prvním opravdovém turnaji poměřily s tradičními soupeři z Mladé Boleslavi, Hradce Králové a Sparty. Ale jak to tak na těchto setkáních bývá, výsledky předčil zážitek.

Speciální dík celého klubu patří všem rodičům a trenérům za perfektní organizaci turnaje. Nechyběly medaile ani sladká odměna v podobě dortu. To nejpodstatnější ale je, že se celá akce odehrála v přátelském duchu.

Libor Daněk:

"Turnaj proběhl v poklidu a všichni účastníci si ho moc užili. V tomto věku vůbec nejsou podstatné výsledky. Ani si je nezaznamenáváme. Jde čistě o radost ze hry a o budování vztahu k sportu. Z tohoto hlediska to bylo velmi povedené."




MINIHOKEJ, BROUMOV-BYLNICE

Ročník 2010 vycestoval už v pátek do města Broumov-Bylnice, kde absolvoval poměrně náročný turnaj v minihokeji. Mladí Tygři postupně narazili na Rožnov pod Radhoštěm, Hobu Bratislava a dva týmy domácí Bylnice.

Liberecký výběr procházel turnajem bez porážky a ve finále si zopakoval souboj s Rožnovem ze základní skupiny. Rozhodovalo se v posledních vteřinách, v nichž Tygři strhli utkání na svoji stranu. Hokejisté z Podještědí tak v blízkosti slovenských hranic mohli slavit velký triumf.

I přes pořádnou dálku přijela naše mladé vítěze podpořit početná skupina podporovatelů z řad rodičů. Klobouk dolů a palec nahoru!

Libor Daněk:

"Je příjemné uspět v konkurenci tolika kvalitních týmů. Pro celý tým to byla celovíkendová akce a zlaté medaile jsou zasloužená odměna. I pro druháky platí, že výsledky nejsou zas až tak důležité. Hlavní je radost, se kterou si turnaj užili. Výhra je jen třešničkou na dortu."


Všem mladým hokejistům gratulujeme a přejeme velkou chuť do hokeje i v příštích sezónách! Jednou se třeba budou prohánět v Home Credit aréně už jako hráči libereckého A-týmu.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení