Akademie Bílí Tygři Liberec

VIDEO: Nájezdová bitva o 38 chodech. Bylo to jako exhibice, smál se Jeník

Date of publication Author KR

Liberec - Na delší nájezdovou bitvu si fanoušci mládežnického hokeje jen těžko vzpomenou. Devatenáct sérií, osmatřicet pokusů. A jen tři góly. Diváci se během utkání DHL Extraligy juniorů mezi Libercem a Mladou Boleslaví rozhodně nenudili.

Takhle dlouhá nájezdová bitva se nevidí. Střelci navíc nebyli schopni brankáře prostřelit. Roland Polášek s Michalem Kroftou inkasovali celkově pouze třikrát, prosadili se Pavel Maršoun, Václav Burda a Jan Jeník.

„Boleslavský gólman má trošku jiný styl chytání než ostatní. Drží ruce hodně před sebou a rychle zajíždí do branky. Je to dost nepříjemné. První nájezd jsem udělal kličku do bekhendu, ale málo jsem puk zvedl. Druhý nájezd jsem směřoval pod lapačku, ale bohužel jsem to trefil přímo do ní. A ve třetím jsem chtěl vystřelit mezi nohy, když jsem viděl, že mi brankář reaguje na naznačení střely, tak jsem volil variantu kličky do bekhendu. Se štěstím to tam doklouzalo. Oddychl jsem si nejen já, ale i celý tým," komentoval vítěznou trefu Jeník, který se rozjel k pokusu o ukončení zápasu hned třikrát.

„Nejvíce jsem měl strach ze střel, špatně se na ně z blízka reaguje, ale ty se mi povedly všechny chytit, jediný gól co jsem dostal, byl z blafáku. Takže jsem za to opravu rád pouze za ten jeden gól a hlavně za ten bod navíc, když už to bylo tak dlouhé," dodal liberecký hrdina Roland Polášek.

Pro diváky, trenéry i samotné hráče to byl bezesportu nevšední zážitek. Nic podobného většina ze zúčastněných v životě neviděla, hokejový rekord drží německá dívčí soutěž, kde se jelo celkem 54 nájezdů.

„Nic takového jsem nezažil, bylo to nekonečné, ale bavilo mě to! Bylo nemožné, že kluci nemohli dát gól. Už jsem přemýšlel, že bych zajel za trenérem, jestli mohu jet já," smál se gólman Tygrů Roland Polášek.

„Delší nájezdovou sérii jsem také nezažil. Už jsme se s klukama na střídačce smáli, že to vypadá jako exhibice. Věřili jsme, že nás brankář podrží a někdo z nás nájezd promění," prozradil Jan Jeník.



V šesté sérii přitom mohl být konec. Prosadil se Petr Maršoun a už to vypadalo, že Bruslaři v derby zvítězí, nicméně Václav Burda prudkou ranou vyrovnal. „Fyzicky to ani moc náročné nebylo, cítil jsem se i klidný. Pouze potom, když jsem dostal gól a museli jsme proměnit, jsem znervózněl. Naštěstí jel Vendelín, kterému jsem věřil, nic nevymýšlel a vystřelil. Hned se mi zase ulevilo," řekl Polášek.

Reportáž z hororově dlouhé nájezdové bitvy

„Křičel jsem na každého, ať už to konečně dá asi od desáté série. Trvalo to ale ještě dlouho. Když jel Jeňas potřetí, říkal jsem si, že musí dát. Vždy, když s ním soutěžím, je v nájezdech šikovný. Udělal to dobře a s trochou štěstí to tam prošlo. Pak přišla jen velká radost, že bod máme my a že jsem z brankářského souboje vyšel vítězně já," komentoval Polášek.

„Nájezdy jezdím hodně rád. Mám pár zakončení, které používám nejčastěji a poměrně mi fungují. Trenéři nás pochválili. Celý tým byl rád za bod navíc. V kabině jsme se si řekli, že budeme celý týden trénovat jenom nájezdy," dodal Jeník



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení