Akademie Bílí Tygři Liberec

Valdemar Jiruš krátce o posledním hracím víkendu

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Junioři vybojovali v posledním hracím víkendu jedno vítězství. Porazili pražskou Slavii, nicméně v důležitém souboji s Kladnem na body nedosáhli. Na play-off jim aktuálně schází jedenáct bodů.

Šance na play-off stále žije, do konce soutěže zbývá jedenáct zápasů a stejné manko mají Liberečané na osmou, poslední příčku zaručující postup do vyřazovací části. Během posledního hracího víkendu porazili Slavii (6:2) a podlehli Kladnu (1:4). Jak zápasy hodnotí trenér Valdemar Jiruš?

Trenér Valdemar Jiruš o rozdílu v efektivitě

" Proti Kladnu jsme moc branku hostí neohrozili, nestříleli jsme, nechodili jsme do předbrankového prostoru, v čemž byl největší rozdíl. Tentokrát jsme chodili před gólmana a také jsme stříleli. Z šesti branek padly tři z dorážek nebo tečovaných střel. Takhle padají góly v moderním hokeji a jsme za to samozřejmě rádi. Spoustu šancí jsme ještě nevyužili, ale i tak byla z naší strany efektivita super. Proti Rytířům jsme si vytvořili velkou převahu až po vstřeleném gólu na 1:3. Měli jsme také spoustu příležitostí, nicméně potřebovali jsme být stoprocentní a to jsme nebyli. Také jsme mohli páteční zápas zdramatizovat, ale jsme rádi za tyto tři body."


Druhé utkání se výrazně vyvedlo útočníkovi Jiřímu Průžkovi, který zaznamenal dvě branky a na jednu přihrál. Jeho výkon výrazně pomohl našemu celku k důležitým třem bodům.

Trenér Valdemar Jiruš o výkonu Jiřího Průžka

"Jirka je výborný hokejista a má výborné držení kotouče, umí vystřelit a řešit perfektně situace 1 na 1. Je to výborný hráč, ale letos ho trochu limitují nemoci, přes vánoční svátky měl dvakrát za sebou virózu, takže trochu musí zapracovat na kondici. Určitě je to v ročníku 98 jeden z našich nejlepších útočníků."


Celý rozhovor s Jiřím Průžkem si můžete přečíst zde.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení