Akademie Bílí Tygři Liberec

Velký víkend! Juniorka zabojuje o titul v Brně, nejdřív ale musí dohnat ztrátu

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - O víkendu se rozhodne! Liberecká dvacítka zabojuje v Brně o historický titul. Aby však hráči mohli zvednout pohár nad hlavy, musí si v sobotním druhém střetnutím vynutit rozhodující duel! A to nebude jen tak.

Úvodní utkání totiž ukázalo, v čem Kometa vyniká. Přestože Bílí Tygři dokázali svého soupeře v úvodní části přehrát, Jihomoravanům se povedlo změnit své herní nastavení, což šelmám činilo problémy, které se ukázaly jako neřešitelné.

Tři inkasované branky v prostředním dějství udělaly svěřencům Valdemara Jiruše velmi rychle čáru přes rozpočet. V závěrečné powerplay navíc Tygři lovili puk z brány počtvrté, a tak se z první výhry v sérii radovala Kometa.

Valdemar Jiruš o prvním utkání:

"Je to zklamání. Nevstoupili jsme do utkání špatně, první třetina byla velice vyrovnaná. Měli jsme v ní nějaké šance, které jsme nevyužili. Nepovedl se nám vstup do druhé periody, soupeř využil našeho zaváhání a vsítil první gól. Poté jsme Kometě darovali dvě přesilovky. V první jsme inkasovali nešťastný gól a v té druhé nám propadli dva útočníci a Brno naši nedisciplinovanost potrestalo."


Zatímco Bílí Tygři utrpěli ve vyřazovacích bojích druhou porážku, Kometa zůstala stoprocentní, což je po šesti velmi důležitých zápasech obdivuhodné. Z toho se dá vytušit, že liberecké mladíky nečeká v druhém největším městě republiky nic lehkého.

Co by snad šelmy mohly změnit? Obránce Martin Starosta přichází s možným receptem. „Musíme zlepšit agresivitu, proměňování šancí a celkově zakončení!“

Když naposledy liberecký výběr do dvaceti let porazil Brno, psal se leden roku 2017. Tehdy to ale stálo opravdu za to, Bílí Tygři na ledě dominovali a vyhráli 9:3. Hattrickem se v onom utkání blýskl Albert Janele a snad právě on by mohl vyzrát na gólmana Lukáše Dostála, fantoma úvodního duelu.

Jaké nakonec bude mít juniorská sezóna 2017/2018 rozuzlení, ukáže víkend. Sobotní duel startuje na jihu Moravy v 12:30. Pokud ho Tygři ovládnou, bude se hrát i v neděli.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení