Akademie Bílí Tygři Liberec

Zadinův gól na Američany nestačil, osmnáctka padla potřetí

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Sundsvall - Reprezentace U18 se na Turnaji pěti zemí trápí. Vítězství nedokázala urvat ani ve třetím duelu. S Američany prohrála 1:3. Jediným střelcem se stal po přihrávce Nečase Filip Zadina.

USA - ČESKÁ REPUBLIKA 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Sestava ČR: Vomáčka – Kvasnička, Mikyska, Galvas, Šalda, Bednář, Buchtela – Kaut, Nečas, Zadina – Kern, Chytil, Svoboda – Hrabík, Chrtek, Novák – Przybyla, Škvrně, Dvořák – Václavek

Sestava USA: Scheel – Miller, Inamoto, Kemp, Hughes, Gildon, Knoepke, Maniscalco, Farrance – Pastujov, Norris, Tkachuk – Tortora, Slaggert, Cockerill – Reedy, Barratt, Mishmash – Hernandez, Dhooghe, Cassetti

Stejně jako v utkání proti Finsku se jako první prosadil soupeř českého celku. Norris nasměroval zpoza klece kotouč do předbrankového prostoru, kde si ho našel Michael Pastujov a otevřel gólové účty. Po odbití poloviny střetnutí dostal Quinn Hughes prostor ke třem střelám a napotřetí už Vomáčku překonal.

Nepříznivý stav 0:2 náš celek nepoložil, ale když už se dostalo do šance, stanul proti němu připravený americký gólman. Ten dlouho udržoval čisté konto a dával Spojeným státům americkým prostor k navýšení náskoku. Přesně to se také stalo. Norris naservíroval kotouč Grantu Mishmashovi před odkrytou bránu a bylo to 0:3!

Jenže Češi přeci jen ještě dokázali kontrovat. Bohužel pozdě. V 55. minutě obdržel dobrý pas na levou stranu Nečas. Ten nalezl Filipa Zadinu, který vypálil a konečně vyzrál na Scheela. Na další branku už Čechům nezbyl čas.

Češi okolo Zachara

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení