Akademie Bílí Tygři Liberec

Zaostřeno na talent: Otevření gólových bran Luboše Dospěla

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Luboš Dospěl. Hráč, který v letošní sezóně patří k velkým oporám mladšího dorostu. Jeho výkony mu vynesly i šanci ve starším dorostu a bude zajímavé sledovat, jak zvládne vůdčí roli v případném play-off, jenž nejmladší akademický celek ještě nemá jisté.

Liberecký odchovanec zažívá vydařenou sezónu, k pochopení jeho momentální formy, se ale musíme vrátit do ročníku 2014/2015. V tom poprvé nahlédl do dresu nejmladšího akademického celku. A premiéra to nebyla jednorázová, Luboš Dospěl si připsal hned třináct startů, v nichž jednou skóroval a jednou asistoval.

Právě tyto nabyté zkušenost mu v příští sezóně pomohly k důležité pozici v týmu. Společně s Kotyzou, Šírem, Maťátkem a Hájkem patřil k nejproduktivnějším hráčům celku. Nárůst produktivity byl logicky markantní, šest bodů a šestnáct nahrávek v pětatřiceti zápasech budí respekt.

ELMD: 28 zápasů - 22 gólů + 18 asistencí

V play-off přišla další branka, brzkému konci libereckých favoritů proti Chomutovu ale nezabránila. Nejvyšší úlohu však šikovný forvard sehrává během aktuálního ročníku. V osmadvaceti zápasech dosáhl hranice čtyřiceti bodů a patří spolu se svým parťákem Jakubem Rychlovským k nejdůležitějším částem týmu.

Musíme navíc vzít v potaz, že do konce nadstavby ještě zbývá šest utkání a v těch půjde do tuhého. Pokud bychom počítali s aktuální produktivitou, měl by se Luboš Dospěl přiblížit k hranici padesáti bodů. Čísla jsou o to impozantnější, že liberecký odchovanec vypomáhá i staršímu dorostu. Ve dvanácti zápasech zaznamenal jeden gól a pět nahrávek.

ELSD: 12 zápasů - 1 gólů + 5 asistencí

Primární práce však pro druhého nejproduktivnějšího mladšího dorostence zůstává v ELIOD Extralize. Tam půjde do tuhého, po důležité výhře nad Pardubicemi gradují boje o první místo a poslední vstupenky do vyřazovacích bojů. Bude zajímavé sledovat jak se bude Luboši Dospělovi dařit, překoná nakonec hranici padesáti bodů?

Čtyři Tygři v reprezentačním dresu. Zleva: Rychlovský, Adamec, Žůrek, Dospěl

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení