Akademie Bílí Tygři Liberec

Zaostřeno na talent: Pan nahrávka. Tomáš Nezbeda ukazuje své nadání ve vysoké rychlosti

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tomáš Nezbeda patří k řadě velmi šikovných hokejistů, nebojí se využít svých rukou k přechodu přes obránce. V posledním ročníku dokázal, že jeho velkou předností je ale i hokejové myšlení. Svým spoluhráčům pravidelně připravoval gólové pozice a hned pětadvacet z nich bylo proměněno, v sezóně 2015/2016 si přihrávek připsal dokonce třicet.

Tomáš Nezbeda bude i v příštím ročníku základním stavebním kamenem juniorky, měl by atakovat i soupisku Benátek nad Jizerou. Se svým kolegou Petrem Wiencekem dlouhodobě nahání protihráčům strach, nyní navíc bude v DHL Extralize působit již druhý rok a patřit tak bude ke zkušenější vrstvě týmu.

ELJ: 44 zápasů - 13 gólů + 25 asistencí

A jaký byl postup rychlonohého forvarda akademickými celky? V sezóně 2012/2013 poprvé nahlédl do mladšího dorostu, kde si v jednadvaceti zápasech připsal patnáct bodů (7+8)- Následující sezóna byla ještě podařenější. Pětatřicet startů, patnáct gólů, stejný počet asistencí a v play-off dalších šest bodů.

Jak prožívá den zápasu Tomáš Nezbeda? Nezbeda čeká na buly

I přesun do staršího dorostu se mu vydařil. Zde ve devětatřiceti zápasech docílil šestadvaceti tref a devatenácti asistencí, bod měl i během vyřazovací části. A pak to přišlo. Během ročníku 2015/2016 byl Nezbeda doslova k nezastavení. Hned sedmadvacetkrát se prosadil, třicetkrát asistoval. V šesti zápasech play-off měl 3 + 2, přičemž naplno ukázal své kvality.

ELSD celkem: 92 zápasů - 56 gólů + 52 asistencí

Kvality, mezi které rozhodně patří čtení hry, rychlost a šikovné ruce. Aktuálně osmnáctiletému forvardovi navíc pomáhá i přesná střelba. V minulém ročníku věkově dosáhl na juniorskou extraligu a i tentokrát byl velmi vidět. Třináct branek, pětadvacet nahrávek. Právě tato úspěšnost mu vynesla hned druhé místo v klubové produktivitě. V příští sezóně bude mít ale nelehký úkol, atakovat své předchozí výsledky a hlavně uspět i v rámci seniorského hokeje.

Dodatečné informace si můžete přečíst na hráčské kartě Tomáše Nezbedy zde. Liberecká brána v obležení Slavie, dojíždí Nezbeda

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení