Akademie Bílí Tygři Liberec

Zaostřeno na talent: Vítek Turský - tvrdý bek zvládl tíhu céčka

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Vítek Turský je jedním z talentovaných zadáků liberecké akademie, což potvrdil i v uplynulé sezóně. Jako kapitán dovedl starší dorost do play-off, cenné zkušenosti ale sbíral i v juniorce o kategorii výš.

Vítek si ve své mládežnické kariéře stihl připsat starty za všechny akademické týmy Liberce. Poprvé se v mladším dorostu objevil už v sezóně 2012/2013 a na mladého zajíce si tehdy počínal velmi slušně. V devíti zápasech si připsal své první dvě asistence a v hodnocení +/- se pohyboval v kladných číslech. Právě "statistika pravdy" patří k Turského velkým devízám.

V mladším dorostu rozvíjel Vítek svůj potenciál i v následujících dvou sezónách a začal střílet góly. Nebylo divu, že si ho v ročníku 2014/2015 vyhlédl i Jiří Vozák, toho času hlavní trenér starších dorostenců. Desítka zápasů však měla být jen předzvěst velkých věcí, které nebojácný zadák naplňoval v dalších letech.

Střela Vítka Turského

ELSD: 35 zápasů - 9 gólů + 13 asistencí/ PO: 4 zápasy - 1 gól

Příští sezóna ve starším dorostu, už pod vedením nynějšího hlavního kouče Jiřího Kudrny, byla velmi povedená. Turský jako jeden z elitních beků vsítil 5 branek, na dalších 6 přihrál a výrazně se přičinil o postup do play-off. Vyřazovací boje odehrál s bilancí 1+1 a pomohl týmu přejít přes velmi silný Hradec Králové.

Opravdová výzva na Vítka čekala v zatím posledním ročníku. Bek s číslem 13 totiž po dalším obránci Ivanu Koreckém zdědil kapitánské céčko a role tahouna mu hodně sedla. V suverénně nejúspěšnější osobní sezóně získal v pětatřiceti zápasech základní části 22 bodů za 9 tref a 13 nahrávek.

Kapitán staršího dorostu Vítek Turský

DHLJUN: 11 zápasů - 4 góly + 3 asistence

Za skvělé výkony se dostavila odměna, nadějný zadák byl povolán mezi juniory.V nejstarší mládežnické kategorii rozhodně nebyl jen do počtu. Odehrál 11 utkání, v nichž čtyřikrát skóroval a třikrát na gól nahrál, čímž jen potvrdil, jak mu sezóna sedla.

Ročník 2016/2017 přesto pro namlsaného Vítka skončil o něco dříve, než by si on sám přál. V prvním kole play-off staršího dorostu totiž Liberec ve čtyřech zápasech nestačil na Třinec. Kapitána šelem tak alespoň může těšit jeho nádherná branka z trestného střílení, kterou dal v posledním utkání série.

Jako zástupce ročníku 1999 se Turský příští rok přesune do juniorské kategorie. Přejme mu, aby pro něho sezóna 2017/2018 byla úspěšnou jako ty předešlé.

Fintu Vítka Turského při trestném střílení i rozhovor s kapitánem staršího dorostu si vychutnejte v následujícím videu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení