Akademie Bílí Tygři Liberec

Zbraně ještě neskládáme, tvrdí Tygři. Obrat z 0:3 zatím nikdo nedokázal

Date of publication Author Vítězslav Čermák

Brno - Na světelné tabuli svítilo skóre 0:3 a stejný je i stav finálové série. Situace po třetím utkání je pro Bílé Tygry opravdu vážná. V Brně se v úterý gólově vůbec neprosadili a zlomit se nechali dvěma slepenými góly ve 13. minutě. "Ale ještě není konec," snaží se být pozitivní útočníci Lukáš Krenželok s Jakubem Valským. Navzdory tomu, že z této šlamastiky ještě žádný tým ve finále nedokázal vybruslit.

Hodně se po zápase mluvilo především o prvním gólovém momentu, který sudí dlouho studovali na videu. Pak rozhodli ve prospěch Komety, byť puk vidět za brankovou čarou nebyl. Jenže lapačka Jánka Lašáka ano - a to arbitrům stačilo. "Srazil nás gól, co svět neviděl. Hned jsme vzápětí dostali další a tato třicetivteřinovka rozhodla zápas," popsal trenér Filip Pešán diskutabilní okamžik.

Podobný názor měl i forvard Krenželok. "Ano, tady se to lámalo. My jsme na střídačce věřili, že to gól není, protože to vypadalo, že puk Jánko má. A kluci, kteří byli na ledě, to říkali taky. Videorozhodčí měl asi lepší záběry, smůla pro nás."

Kometa vzápětí udeřila podruhé, když se v přečíslení prosadil Marek Kvapil. A Tygry to samozřejmě opařilo ještě víc. V koncovce byli po zbytek zápasu neproduktivní a na gólmana Marka Čiliaka nenašli recept. "Ale nemyslím si, že by nás ta první branka nějak psychicky položila," přemýšlel Jakub Valský.

Lukáš Krenželok

"Vždyť my měli hned po vhazování šanci, kterou jsme nezakončili. Naproti tomu oni ujeli do přečíslení a trestali," připomněl. "Kometa hraje pořád stejně, těžko říct, jestli to dnes bylo v něčem jiné. Kdybychom proměnili svých pár šancí, mohl se zápas odvíjet úplně jinak."

Domácí prostředí, kterým se Brňané rádi kasají, Lukáš Krenželok příliš nevnímal. "Atmosféra k dobrému hokeji patří," řekl. Mrzel ho spíš začátek duelu, který Tygři nezvládli. "Přijde mi, že strašně moc chceme, ale paradoxně v první třetině padá hodně gólů do naší sítě a pak už se to těžko otáčí."

Tygři se přitom potýkají s početnou marodkou. Vedle Ondřeje Vitáska se na ni vrátil i útočník Michal Bulíř, a poprvé v sérii nenastoupil ani zadák Martin Ševc. Trenér Pešán tak musel sestavu doplnit hráči z prvoligových Benátek. "Kluci, kteří zaskočili za zraněné, hráli velmi dobře. Určitě se ještě vydáme ze všech sil," burcuje Valský.

Lukáš Krenželok

Jenže co změnit, aby se Liberec dočkal první výhry a finále ještě neskončilo?

"Kometa hraje celou sérii stejný hokej - nemá problém odpálit puk, když je potřeba. A na nás to platí," přiznává Krenželok. "Sedneme si k tomu a trenér něco vymyslí. Už nemáme co ztratit, možná do utkání půjdeme víc uvolnění. Stát se může cokoliv."

Valský přidává ještě jeden postřeh, od kterého by se mužstvo mohlo odpíchnout. "Dvě třetiny jsme teď přidali na bruslení, dařilo se nám dohrávat soupeře. Jedině tímhle můžeme Brno dostat do úzkých, potřebujeme vytvořit větší tlak a chodit víc do brány."

Zabere to? V historii české extraligy se obrat z 0:3 ještě nikomu nepovedl, v tomhle mohou být Bílí Tygři první. Prozatím se ve středu budou snažit, aby se o víkendu vrátili před svoje publikum.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení