Akademie Bílí Tygři Liberec

Souboj dvou neporažených! Tygry čeká duel na horkém hradeckém ledě!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Aby v zápasech Tygrů s Mountfieldem vyhrálo hostující mužstvo, to byl dlouho velmi ojedinělý jev. Minulý ročník však vyhráli hosté hned třikrát, z toho dvakrát liberecké šelmy. Budou i tentokrát úspěšné nebo Hradec Králové svou pevnost uhájí? A kdo si z této dvojice neporažených udrží stoprocentní bilanci?

Povedený rozjezd

V základní části Generali Česká Cupu sice Tygři jen tak tak postoupili ze skupiny, nicméně ve čtvrtfinále po velmi dobrém výkonu vyřadili Spartu. O následné semifinále je poté připravila nákaza uvnitř mužstva. Letní turnaj tak svěřenci trenéra Patrika Augusty zakončili s pěti výhrami, dvěma porážkami a jednou remízou.

Na dobré výsledky v přípravě se jim povedlo navázat i na začátku extraligy. V prvním kole si šelmy vyšláply před svými fanoušky na Pardubice, které rozstřílely 7:1. O dva dny později následovala výhra 4:1 v Olomouci. V pátek se měli Liberečtí utkat s Litvínovem, jenže kvůli podezření na koronavirus v kabině Vervy bylo utkání odloženo. Tygři tak své třetí utkání sehrají až v neděli pod Bílou věží!


Ve vedení

Hradec Králové sice kvůli karanténě Vítkovic přišel o druhé kolo, nicméně místo toho si stačil předehrát zápas s Litvínovem. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky tak mají na svém kontě o jedno střetnutí víc než náš tým. Všechna tři klání navíc Východočeši ovládli, a tak se nyní s devíti body vyhřívají na čele tabulky! Nutno ale podotknout, že Liberec a Třinec jsou rovněž neporaženi, jen mají odehráno o jedno utkání méně, a mohou se na Hradec tudíž bodově dotáhnout.

O to se ostatně celek z města pod Ještědem pokusí v neděli ve vzájemném souboji! Tygry rozhodně nečeká jednoduchý soupeř. Obzvlášť velký pozor si budou muset dát na Filipa Hronka, jenž běžně nastupuje v NHL za Detroit. Mezi další zajímavé posily se zařadil například Vladimír Růžička mladší či Matěj Chalupa, jenž v létě podepsal smlouvu s Chicagem a stejně jako Hronek se chce před startem zámořské soutěže rozehrát v té české.


Rivalita pokračuje

Zápasy Liberce a Hradce Králové již delší dobu nabízejí parádní podívanou a na ledě to vždy pořádně jiskří. Obě mužstva si dlouhou dobu úspěšně střežila svá domácí území, až minulou sezónu Tygři trochu porušili nastolená pravidla a vyhráli na východě Čech hned dvakrát.

Vyhrají šelmy potřetí za sebou v Hradci Králové? To se dozvíme již zítra! Úvodní buly je na programu v 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK

Počet zápasů: 28
Bilance: 30 – 10 – 1 – 2 – 30
Skóre: 154:116

Zajímavosti

  • Pokud počítáme pouze základní část, teprve minulý ročník si oba celky připsaly první tříbodovou výhru na ledě soupeře.
  • Gólman Tygrů Jaroslav Pavelka je odchovancem našeho soupeře. Mimo jiné výrazně přispěl k vyřazení Liberce ve čtvrtfinále 2018. Za Mountfield odehrál také několik sezón Mislav Rosandič.
  • Libor Hudáček loni vstřelil minimálně jeden gól v každém vzájemném utkání. Najde se letos nějaký další střelecký specialista na Mountfield?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení