Akademie Bílí Tygři Liberec

Znovu Sparta! Bílí Tygři se chystají na třaskavou odvetu

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - 6. kolo Tipsport extraligy proti sobě svede soupeře, kteří se pod Ještědem střetli již v úterý. Liberečtí hokejisté na domácím ledě přetlačili Spartu 3:2, teď se budou snažit zabodovat i v O2 areně. Připíší si další cenný skalp rivala?

Krůček po krůčku

Severočechům se vstup do letošní poněkud atypické sezóny vydařil. Až doposud bodovali ve všech čtyřech odehraných duelech. Pardubice, Olomouc a Spartu přehráli v základní hrací době, zatímco jediná porážka na ledě Hradce Králové přišla až v penaltovém rozstřelu. Na kontě tedy mají pěkných 10 bodů! Vedoucí Mountfield, který v pátek z hygienických důvodů nenastoupí, je o čtyři body právě před Tygry.

Nejproduktivnějším Tygrem je stále obránce Ladislav Šmíd, jemuž bodová erupce v prvních dvou kolech vynesla parádní bilanci 1+4. Na pět kanadských bodů se už nicméně dostal rovněž tahoun ofenzivy Michal Birner (2+3). Ve výborném světle se zatím ukazuje nová posila do brankoviště Petr Kváča. Úspěšnost zákroků přesahující 94 % hovoří sama za sebe.

I přes množství šancí překonali sparťané Kváču v úterý jen dvakrát

Sparťanské ladění

Celek z hlavního města se úvodními koly spíše proklopýtal, doma proti Liberci tak bude mít jistě velkou motivaci znovu zabrat! Sparťanská sezóna se zatím nese ve znamení draze zaplacených výpadků.

V Plzni svěřenci Josefa Jandače inkasovali čtyřikrát v rozmezí 35.-45. minuty a padli 3:5. V Mladé Boleslavi se síť jejich branky zavlnila hned třikrát mezi 26. a 33. minutou, i kvůli tomu prohráli 2:4. Nejčerstvější je úterní zápas na ledě našeho týmu, kde se Tygři třikrát prosadili v závěrečné osmiminutovce druhé třetiny a zcela převrátili skóre. Jedinou výhru si zatím Sparta připsala doma se Zlínem (3:0).

Pražané každopádně patří mezi ofenzivně nejaktivnější mužstva soutěže. Z dosavadních čtyř duelů se jen jednou stalo, že by je soupeř přestřílel. Zároveň pouze v jediném případě inkasovali jako první. Klubovou produktivitu vede se třemi brankami a dvěma asistencemi předsezónní posila ze švédského Växjö Roman Horák.

Sparta by potřebovala optickou převahu proměnit v body

Už počtvrté!

Sezóna sotva začala, oba týmy na sebe ovšem narazí již počtvrté. Ve čtvrtfinále Generali Česká Cupu se z postupu radovaly po výsledcích 4:2 a 2:2 šelmy, pro které vyzněla lépe rovněž dramatická úterní předehrávka 19. extraligového kola.

Předehrávka 19. kola: Liberec - Sparta 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. J. Vlach (T. Hanousek), 39. Birner (Knot, Havlín), 40. P. Jelínek – 3. Buchtele (Pech), 52. Horák (Rousek).

Aktivněji přitom do utkání vstoupila Sparta. V první třetině modrobílým dovolila pouze jednu střelu na bránu a brzy se ujala vedení. Další šance však zlikvidoval skvělý Kváča, jehož zákroky položily základ k fantastickému obratu ve druhé polovině prostřední části!

Páteční zápas se v pražské O2 areně rozehraje v 18:30. Pokud se i vinou restrikcí tentokrát do největší haly v republice nedostanete, můžete atraktivní extraligovou bitvu sledovat na programu O2 sport. Držte týmu Patrika Augusty palce!

Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha

Počet zápasů: 73
Bilance: 24 – 9 – 0 – 10 – 30
Skóre: 202:218

Zajímavosti

  • V součtu se zápasy Generali Česká Cupu nedokázala Sparta náš celek porazit už sedmkrát za sebou.
  • Bude se jednat o souboj dvou ze tří aktuálně nejtrestanějších mužstev. Oběma týmům se ale zatím velice daří na oslabeních, Liberec dokonce ubránil všechny přesilovky soupeřů.
  • Brankář Petr Kváča v extralize debutoval v sezóně 2017/18 právě za Spartu. V rámci střídavých startů z Českých Budějovic naskočil do dvou střetnutí.

Prosadí se kapitán Petr Jelínek i tentokrát?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení