Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři se představí na západě Čech. Zastaví rozjeté Karlovy Vary?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po třech porážkách v řadě si budou chtít Tygři spravit chuť na ledě Karlových Varů. Ty však nebudou ani v nejmenším jednoduchým protivníkem, neboť se jim v poslední době velmi daří. Přeruší Liberec jejich sérii tří výher? Zápas můžete sledovat od 17:30 na O2 TV Sport.

Nelichotivá série

Bílí Tygři nezažívají příjemné období. Po dvou porážkách na ledech soupeřů, konkrétně v Brně a Třinci, se chtěli vrátit na vítěznou vlnu v domácím prostředí, kde přivítali plzeňské indiány. Duel s druhým týmem tabulky se však Severočechům nevydařil vůbec podle představ.

Šelmy sice otočily vývoj zápasu už v první třetině, kdy se dostaly do jednobrankového vedení. Jenže poté nevyužily jednu čtyřminutovou a jednu dvojnásobnou početní výhodu, což se následně ukázalo jako rozhodující faktor. Škodovka si během prostředního dějství vybojovala dostatečný náskok a ten udržela až do závěrečné sirény. Severočeši tedy prohráli potřetí za sebou.

Trenér Patrik Augusta o zápase s Plzní:

"Do té doby, než jsme dostali šest minut přesilovky v kuse, to byl vyrovnaný zápas. V poslední početní výhodě jsme inkasovali, kvůli čemuž jsme ztratili tempo a sebevědomí na puku. V tu chvíli se duel zlomil, Plzeň hrála velice dobře. Ve třetí třetině jsme se chtěli nadechnout tou přesilovkou, jenže Plzeň už hrála velice dobře dozadu a nedala nám šanci."


Povedený restart

Energie zatím plynně navazuje na své sympatické výkony v minulém ročníku a ukazuje, že se po svém návratu do extraligy stále lepší. Černo-stříbrným se obzvlášť daří od restartu české nejvyšší soutěže, neboť od té doby prohráli pouze dvakrát!

Na konci listopadu sice tým z lázeňského města obdržel tvrdý direkt od Mladé Boleslavi, od níž inkasoval jedenáct gólů, Západočeši však na nepovedený výkon odpověděli dalšími třemi výhrami. Karlovy Vary tak zaslouženě drží třetí příčku tabulky a na sedmé Tygry mají osm bodů náskok.

Ladislav Šmíd objíždí bránu Energie

Rozlousknout Tygři oříšek?

Právě proto bude pro liberecké hokejisty toto utkání důležité. Nejen že by v případě vítězství přetrhli šňůru porážek, zároveň by se i bodově přiblížili svým soupeřům v elitní čtyřce, která zaručuje přímý postup do play-off.

Karlovy Vary v poslední době nepatří mezi oblíbené soupeře našeho celku. Minulou sezónu svěřenci trenéra Patrika Augusty vyzráli na Energii až v posledním vzájemném zápase. Nakročí k lepší bilanci v tomto roce? To se dozvíme od pátečních 17:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet vzájemných zápasů: 68
Bilance: 34 – 7 – 2 – 5 – 20
Skóre: 192:159

Zajímavosti

  • Minulý ročník byly Karlovy Vary jeden ze dvou týmu, s kterými měli Tygři v základní části zápornou bilanci. Tím druhým byli třinečtí Oceláři.
  • Exkarlovarští hráči Tomáš Rachůnek a Dávid Gríger už si proti svému bývalému klubu zahráli v Generali Česká Cupu. Nyní se Energii postaví poprvé na extraligovém kolbišti.
  • Proti Západočechům se poměrně daří Jaroslavu Vlachovi. V posledních čtyřech vzájemných duelech (včetně Generali Česká Cupu) se prosadil hned čtyřikrát.
Poradí si Petr Kváča s tečovaným kotoučem?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení