Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři pokračují v moravskoslezském tripu. Tentokrát ve Zlíně vyzvou Berany!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři nabrali skvělou formu, kterou potvrdili v nedělním utkání v Třinci, kde zvítězili 2:0. Na tuto důležitou výhru se pokusí navázat už v úterý, kdy se od 17:00 představí ve Zlíně. Berani se poslední dobou trápí a budou chtít uspět za každou cenu, takže šelmy nečeká vůbec nic snadného!

Povedený vstup do nového roku

Rok 2020 zakončili Tygři porážkou, když po více jak deseti letech nestačili na domácím ledě na Mladou Boleslav. Do roku 2021 ale vstoupili pravou nohou a zatím jsou stoprocentní! V lednu totiž vyhráli všechny své duely s celkovým skóre 16:2! Po sérii pěti proher v řadě na přelomu listopadu a prosince se mužstvo začalo postupně zvedat a v posledních dvanácti utkáních okusilo hořkost porážky pouze dvakrát.

Skvělá forma už se začala projevovat i na postavení v tabulce. Liberečtí již přeskočili Karlovy Vary a Hradec Králové a na čtvrté místo, které zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále play-off, ztrácí pouze pět bodů. Nyní stojí před svěřenci trenéra Patrika Augusty další výzva. V rámci tripu po Slezsku a Moravě se přesunuli do Zlína, kde je čeká další náročné střetnutí.

Trenér Patrik Augusta o utkání s Třincem:

"Odehráli jsme zápas dobře z hlediska systému. Hráli jsme obětavě, s dobrou defenzivou a s podporou dobře chytajícího Kváči."


Potřeba vzpruhy

Beranům tento ročník zatím nevychází vůbec podle představ. Aktuálně se totiž nachází na předposlední příčce a jsou tedy jedním ze dvou celků, kterých by se za současné situace play-off netýkalo.

Tým navíc nemá vůbec ideální formu, ševci v jejich posledních osmi zápasech slavili výhru pouze v jediném případě. Naposledy navíc prohráli důležité utkání s Českými Budějovicemi, které se díky třem bodům Zlínu přiblížily v tabulce. Berani tak budou chtít využít domácího prostředí a vrátit se zpět na vítěznou vlnu právě proti šelmám!

Mislav Rosandič stíhá soupeře

Jaká bude odveta?

Ani Bílí Tygři však nebudou bez motivace. V prvním letošním vzájemném souboji byli totiž úspěšnější žluto-modří, kteří Severočechy porazili na jejich ledě. Liberečtí hokejisté tak mají svému soupeři co vracet!

Potvrdí Tygři svou formu a připíší si do tabulky další body, nebo Zlín získá kýžené vítězství, od kterého by se mohl odrazit? To se dozvíme od úterních 17:00!

Bílí Tygři Liberec versus PSG Berani Zlín

Počet zápasů: 73
Bilance: 39 – 4 – 3 – 3 – 24
Skóre: 222:192

Zajímavosti

  • Bílí Tygři naposledy prohráli ve Zlíně v prosinci 2017. Od té doby pokaždé přivezli z města bot všechny tři body.
  • Berani jsou navíc tento ročník nejhorší na domácím kluzišti. Na jejich vlastním stadionu zatím vybojovali pouze deset bodů.
  • Petr Kváča udržel čisté konto v posledních dvou zápasech a aktuálně má navíc ze všech gólmanů extraligy nejlepší procentuální úspěšnost zákroků.
Michal Birner doráží

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení