Akademie Bílí Tygři Liberec

Poslední pětici utkání základní části Tygři odstartují v Brně

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Začíná jít do tuhého! Svěřenci Patrika Augusty již mají pouhých pět příležitostí k vylepšení svého postavení před vyřazovací pasáží sezony, která se kvapem blíží. K tomu musí brát na vědomí, že chtějí-li pro sebe udržet přímý postup do čtvrtfinále, je potřeba dát obzvlášť pozor na dotírající se Mountfield s plzeňskou Škodou. Nejlepší čtyřku budou hájit už v páteční konfrontaci s Kometou, úvodní buly padne v 18:00 před kamerami O2 TV Sport.

Každý detail může rozhodnout

Situace v extraligové tabulce před posledními pěti neodehranými koly o ledasčem napovídá, z pohledu šelem však ani zdaleka není nic jasné! Teoretická šance na druhé místo je sice mizivá, nejdůležitější ovšem zůstává pozice v první čtveřici, díky níž by modro-bílí přeskočili předkolo play-off.

Severočeši okupují čtvrtou příčku a největšími vyzyvateli na jejich sesazení jsou Hradec Králové a Plzeň, s níž Tygři odehráli ve středu velmi důležitý zápas. Průběžné pořadí si můžete prohlédnout zde.

Patrik Augusta o nájezdové prohře s plzeňskými indiány:

„Dle mého jsme tentokrát body ztratili. Měli jsme vlažnější vstup do utkání, ale následně jsme až do konce druhé třetiny hru kontrolovali, bohužel jsme nebyli produktivnější.“


Kometa jako na houpačce

Nestává se až tak často, aby tým jednou nasázel soupeři devět branek, zvítězil 9:3 a hned další jednogólové měření zvládl poměrem 1:0. Brnu se to podařilo, když nejprve uštědřilo debakl Beranům ze Zlína a následně těsně přetlačilo i Plzeň.

Zdá se tedy, že náš páteční soupeř umí skórovat a zároveň zvládá i nervy drásající, opatrná klání jako v případě toho se Škodou. Poslední střet Brňanů ovšem byl až s Energií, kterou srazili 3:1 a mají tak na účtě už tři výhry v řadě.

Radan Lenc operuje před brankovištěm Karla Vejmelky

Letos zatím vyrovnané bitvy

Pokaždé, kdy se Liberečtí s Kometou setkali, byl k vidění velmi napínavý duel. Obě mužstva si nejprve připsala skalp soupeře nejmenším možným rozdílem na svém ledě, načež v zatím posledním třetím měření v Home Credit Areně uspěli Moravané po nájezdech.

Podaří se družině Patrika Augusty bilanci dorovnat? To se dozvíme od pátečních 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 47
Bilance: 20 – 2 – 0 – 4 – 21
Skóre: 139:100

Zajímavosti

  • Po ledě se bude prohánět mimo jiné i první muž Radegast indexu Michal Gulaši.
  • Kometa je nejslušnějším celkem soutěže. Aktuálně nastřádala v součtu pouhých 421 trestných minut. Tygrům s 547 minutami náleží až deváté místo.
  • Severočeši měli ve všech třech duelech střeleckou převahu, a to poměrně rapidní. V součtu ze všech zápasů v poměru 122:63!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení