Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři zakončí základní část ve Vítkovicích. Postoupí rovnou do čtvrtfinále?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Závěrečné 52. kolo se pro Bílé Tygry nese ve znamení boje o elitní čtyřku soutěže. Severočeši mají osud ve svých rukou a přímý postup do čtvrtfinále je v jejich dosahu. Když liberečtí hokejisté zvítězí ve Vítkovicích, nemusí se ohlížet na výsledek páté Plzně. Nedělní zápas s Riderou startuje na ostravském ledě v 17:20.

Čtvrtfinále, nebo předkolo?

To, že Bílí Tygři nebudou scházet ve vyřazovacích bojích ani letos, je jasné už delší dobu. Zbývá ale rozlousknout hádanku, zda bude jejich vstupní úrovní v play-off předkolo, nebo rovnou čtvrtfinále. Před závěrečným kolem drží Augustova družina čtvrté místo, což by zaručovalo přímý postup mezi elitní osmičku.

Velký význam měla pro šelmy páteční výhra 5:2 nad Zlínem. Ta je, v souvislosti s bojem o postup do čtvrtfinále, dostala do příznivé situace. Aktuálně dvoubodový odstup mezi Tygry a pátou Plzní totiž znamená, že pokud podještědský tým zaznamená na ledě Vítkovic jakékoli vítězství, nemusí se na Západočechy vůbec ohlížet.

Lídr obrany Ondřej Vitásek čistí Kváčovi výhled

Motivace pro Vítkovice

Liberecké však nečeká v Ostravě vůbec nic jednoduchého. Ridera působí v závěru základní části svěžím dojmem a kromě toho má o motivaci postaráno. V případě zisku tří bodů budou svěřenci Miloše Holaně, bez ohledu na další výsledky 52. kola, začínat předkolo doma.

O úchvatné formě Vítkovic asi nejlépe svědčí devět výher z posledních jedenácti zápasů. Klíčové páteční vítězství v Olomouci navíc hokejisté z moravskoslezské metropole doprovodili perfektním defenzivním výkonem s čistým kontem pro brankáře Svobodu.

Vlach se natahuje po protihráči

Minisouboj, kam se podíváš

Střet Liberce s Vítkovicemi nabídne řadu zajímavých minisoubojů. Oba týmy disponují velice silnou brankářskou dvojicí a potkají se například i dva prvotřídní extraligoví kanonýři – Radan Lenc a Dominik Lakatoš.

Který z týmů nakonec naplní svůj cíl pro závěrečné kolo, uvidíme v neděli. Exponovaný duel startuje v Ostravar aréně v 17 hodin a 20 minut.

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

Počet zápasů: 75
Bilance: 37 – 3 – 5 – 6 – 24
Skóre: 209:194

Zajímavosti

  • Oba týmy svadí důležité souboje na dálku – Liberec o elitní čtyřku, Vítkovice o osmé místo.
  • Vítkovice vévodí extraligové statistice hitů, letos jich rozdaly už 484.
  • Ridera je rovněž i nejtrestanějším celkem nejvyšší soutěže. Nasbírala už 755 trestných minut, tedy o 150 více než Bílí Tygři.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení