Akademie Bílí Tygři Liberec

MS osmnáctek s tygří stopou! Do Texasu odletí Jakub Šedivý!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - 26. dubna startuje v americkém Texasu světový šampionát hráčů do 18 let. Trenéři českého týmu zveřejnili nominaci, ve které nechybí liberecký obránce Jakub Šedivý! Soupiska bude ještě později zredukována o dvě jména.

Čtyři týdny strávili na kempech v Litoměřicích, od 22. března jsou zabydleni ve Vyškově, odkud se nedostali – a ani už nedostanou – domů. O co horší podmínky měli čeští reprezentanti ročníků 2003 a 2004 během sezony poznamenané covidem, o to intenzivnější je jejich finální příprava na mistrovství světa.

Reprezentanti budou ve Vyškově trénovat do neděle, v pondělí se přesunou do amerického Dallasu. Do úterka je čeká individuální karanténa na hotelu, od středy do pátku pak týmová karanténa, během níž však budou mít umožněné tréninky.

V sobotu 24. dubna od 12 hodin místního času (19 hodin českého) nastoupí k jedinému přípravném utkání proti Švýcarsku. Do mistrovství světa pak vstoupí v pondělí 26. dubna zápasem s Německem. V základní skupině B je dále čekají Finsko, Spojené státy a Rusko.

V nominaci trenérského štábu Jakuba Petra najdeme i jednoho zástupce organizace Bílých Tygrů – obránce Jakuba Šedivého! Ten z osobního hlediska prožívá velice zajímavou sezónu, v jejímž průběhu se zabydlel v sestavě prvoligových Benátek a na ledě dostával spoustu prostoru. Nejen jemu, ale i celému českému týmu budeme držet palce!

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Oliver Šatný (Mladá Boleslav), Tomáš Suchánek (Třinec), Patrik Hamrla (Karlovy Vary).

Obránci:

Jakub Šedivý (Liberec/Benátky nad Jizerou), David Jiříček (Plzeň), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), David Špaček (Litoměřice), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko), David Moravec (Mladá Boleslav).

Útočníci:

Marcel Marcel (Plzeň), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Martin Ryšavý (Vítkovice), Jiří Kulich, Dominik Rymon (oba Karlovy Vary), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Matouš Menšík (Jihlava), Jakub Altrichter (Šumperk), Šimon Marha (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Petr Moravec, Lukáš Pajer, David Skuhrovec, Matyáš Šapovaliv (všichni Litoměřice), Gabriel Szturc (Mladá Boleslav).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení