Akademie Bílí Tygři Liberec

Není cesty zpět! Tygři budou v Třinci odvracet konec finálové série

Date of publication Author Vladimír Vykoukal, Jonáš Majtyka

Liberec - Finále letošního play-off má za sebou dva úvodní dvojzápasy. V nich si lepší pozici vybojovali Oceláři, kteří vedou na body 3:1 a k obhajobě titulu jim chybí pouze jediná výhra. Liberečtí hokejisté tak musí v pondělí vyhrát, aby se ještě udrželi ve hře o titul. Pátý duel odvysílá ČT Sport i O2 TV Sport od 17:00.

Třinec vs. Liberec 3:1 na zápasy

1. zápas: Třinec vs. Liberec 6:2
2. zápas: Třinec vs. Liberec 3:1
3. zápas: Liberec vs. Třinec 3:0
4. zápas: Liberec vs. Třinec 0:1p

Po úvodním dvojzápase v Třinci vedli Oceláři 2:0, Tygři tak před důležitým třetím utkáním byli pod velkým tlakem. Ten ale na sobě nenechali vůbec znát a díky skvělému týmovému výkonu vyhráli 3:0. Úvodní gól vstřelil už v čtvrté minutě Petr Kolmann, který tak zaznamenal vůbec první branku v play-off ve své kariéře. Velkou měrou se na vítězství podílel i brankář Petr Kváča, jenž si připsal čisté konto.

Liberecký gólman předváděl skvělé zákroky i v čtvrtém duelu, zastínit se ale nenechal ani jeho třinecký protějšek Ondřej Kacetl. Kvůli skvělým výkonům obou brankářů bylo poprvé v historii finále play-off skóre po základní hrací době bezbrankové a rozhodnout tak muselo prodloužení. To v 70. minutě ukončil Matěj Stránský, který šikovnou tečí pro svůj tým získal mečbol.

Petr Kváča po čtvrtém zápase:

„Jediný rozdíl oproti čtvrtku byl, že Třinec zkrátka jeden gól dal, zatímco my žádný. Jinak jsme však odvedli neskutečnou práci. Doufám, že všichni vidí, jak se prezentujeme jako tým, protože já jsem na to opravdu hrdý. Snažíme se to na ledě zúročit, bojujeme jeden za druhého. Je to škoda, mohli jsme vyrovnat sérii, nakonec to je ale 3:1 pro Třinec. Víc k tomu asi nemám, soupeř byl šťastnější.“


Souboj brankářů a elitních formací

Jak už bylo řečeno, oba zápasy na severu Čech se nesly ve znamení skvělých výkonů obou gólmanů. Neprůstřelnost Petra Kváči na libereckém ledě trvala zhruba 130 minut, Ondřej Kacetl zase neinkasoval už okolo 113 minut. Právě třinecký brankář je ze statistického ohledu vůbec nejlepším v celém play-off, i Petr Kváča ale patří mezi tu nejužší špičku.

A jak se daří hráčům v poli? Liberecký útok táhne dvojice Michal Birner - Radan Lenc. První jmenovaný je s 16 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem play-off, ze čtvrtého utkání ale musel odstoupit. I v třinecké ofenzivě vyčnívá duo z elitní formace, a to Martin Růžička a Matěj Stránský. Uvidíme, jestli první útoky potvrdí svou dominanci i v pátém souboji.

Ondřej Vitásek před pátým duelem:

„Oba týmy už se znají, máme se navzájem načtený. Je to o maličkostech, o potrestání nějaké malé chyby. Podobnou bitvu očekávám i v pátém zápase. Věřím, že se sérií ještě něco uděláme a ve středu se do Liberce vrátíme.“


Ještě není konec!

Svěřenci trenéra Patrika Augusty sice v sérii prohrávají 1:3 na zápasy, rozhodnuto ale ještě zdaleka není. Ne nadarmo se říká, že poslední krok vždy bývá ten nejtěžší. Toto rčení mohou ostatně s ohledem na semifinále se Spartou potvrdit i Tygři. Velkou vzpruhou pro Liberecké může být i návrat kapitána Petra Jelínka, který si už odpykal dvouzápasový trest.

Severočeši tak do Třince jedou s jediným cílem – vyhrát a vrátit sérii pod Ještěd na šestý zápas. Podaří se jim to? To se dozvíme už v pondělí, úvodní buly padne v 17:00. Držte Tygrům palce!

Adam Musil ujíždí od protihráče

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení