Akademie Bílí Tygři Liberec

Snad Voráček koukal, jak se zakončují úniky, žertoval Ladislav Šmíd

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Tygři vstoupili do nového extraligového ročníku tou správnou nohou! V tuhé bitvě nakonec porazili na domácím ledě hradecký Mountfield a připisují si první tři body do tabulky. Vítěznou a zároveň jedinou trefu v zápase zaznamenal Ladislav Šmíd, který se tak po zranění vrátil ve velkém stylu. „Už ani nevím, co jsem udělal,“ smál se po utkání.

Máte za sebou první výhru. Jak se za duelem ohlížíš?
Bylo to hodně těžké. Hradec je nepříjemný, což se ukázalo už během přípravy. Takhle na začátku to s nimi vážně není sranda, navíc trochu změnili styl hry. Pod panem Martincem hrají trochu aktivněji a víc napadají. Podle mě zápas moc pěkný na pohled nebyl, takové to ale na začátku ročníku bývá. Bylo to ubojované vítězství.

Utkání jsi rozhodl ze samostatného úniku a navíc bekhendovou kličkou. Kde jsi se tam vzal?
Po nás obráncích se chce, abychom podporovali útok z druhé vlny. T.J. Melancon mi krásně nahrál do úniku a já si ani moc nepamatuji, co jsem provedl. Prostě to tam naštěstí padlo. Bylo zajímavé, že jsme jeli v přečíslení dva beci, což se často nestává. Hrdina utkání byl ale Kvaky (Petr Kváča, pozn. red.). Hradec měl několik dobrých šancí a on to prostě zavřel.

Takový blafák není pro obránce úplně typický, co se ti honilo hlavou během zakončení?
Chtěl jsem si puk nejdříve přetáhnout do forhendu, poté jsem si ale všiml, že se brankář hnul od tyče. Vrátil jsem to zpátky a zasunul. Asi to vypadalo jednoduše, vůbec to tak ovšem nebylo.

Často zmiňuješ, že Patrik Augusta trne, když vyjedeš hodně dopředu. Během gólové akce jste byli vysunutí dokonce oba obránci, říkal vám k tomu poté něco?
Naštěstí ne. Určitě ale takové věci nemá rád. Na druhou stranu, vždy chceme aspoň s jedním obráncem podpořit útok. Takhle to prostě vyplynulo.

Trenér Patrik Augusta o přečíslení v podání dvou obránců:

„Když z takové situace padne náš gól, tak to samozřejmě prožívám pozitivně. Kdybychom naopak inkasovali z následné protiakce, už by to bylo horší. V našem systému mají však beci volnost podporovat útok a musí umět sami rozpoznat, kdy si to můžou dovolit.“


Po zranění jsi svůj návrat do ostrého zápasu hned ozdobil gólem. Snil jsi o takovém momentu během rekonvalescence?
Je to krásný pocit, když dáte vítězný gól po tolika měsících. Cvičení v mrazivé garáži bylo šílené, o to sladší ale ten moment byl. Je to ovšem jen první malý krůček z těch všech, které musíme udělat.

Na tvé oslavě bylo vidět, že sis tu branku hodně užil.
Trochu jsem si ulevil. Už jsem ani nevěděl, jak se slaví gól (smích).

Utkání z hlediště sledovali Jakub Voráček s Ondřejem Pavelcem, které dobře znáš. Bude nějaké hecování?
Myslím, že ne. Hlavně doufám, že Voras viděl důležitý moment ve 23. minutě a jak se zakončují úniky. Snad to použije v Columbusu (smích).

Budeš něco platit do týmové kasy za vítězný gól?
Budu platit za hráče utkání, za kterého jsem něco vypsal. Nebudu říkat kolik, ale bude mě to stát dost.

Takže jsi něco vypsal sám?
Ano. Vypsal jsem nějaké peníze za každý bod, který získáme, a ještě za hráče zápasu. Vlašáček (Jaroslav Vlach, pozn. red.) za mnou už byl.

Jak důležité je první vítězství pro psychiku?
Hodně. Především pro mladé kluky, kteří se díky tomu uklidní. Doufám, že další zápas trochu zjednodušíme hru a přestanou nám skákat puky přes hokejky.

Ladislav Šmíd byl vyhlášen hráčem zápasu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení