Akademie Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc se poprvé trefil a pomohl Chabarovsku k první letošní výhře

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Chabarovsk/Liberec – Hned dva Tygři odešli po minulé sezóně do KHL a oba už mají za sebou první gólový zápis. Zatímco Ronald Knot se prosadil už ve druhém zápase, Radan Lenc si musel počkat až do toho šestého, v němž se výrazně podílel na první letošní výhře svého týmu.

V ruském Chabarovsku vznikla poměrně početná česká enkláva, kromě Radana Lence totiž hájí jeho barvy i David Tomášek, Ondřej Mašín, Michal Jordán a brankář Patrik Bartošák. A právě čeští hráči měli lví podíl na první výhře Amuru v tomto ročníku, kterou zaznamenal v domácím utkání s Čerepovcem.

Bývalý liberecký forvard otevřel skóre zápasu, když si najel na pravý kruh a svou obávanou ranou zápěstím zamířil přesně do horního rohu. Čerepovec ovšem vyrovnal a odpověď našel i na druhou branku domácích, jenže čtyři minuty před koncem rozhodl utkání bývalý sparťan David Tomášek, který upravil skóre na konečných 3:2.

Ještě minulé play-off proti sobě Radan Lenc a David Tomášek bojovali v napínavém semifinále, tentokrát ale řídili výhru Chabarovsku. Prvně jmenovaný ke gólu přidal ještě jednu nahrávku a druhý dokonce dvě asistence.

Útočník Radan Lenc strávil ve městě pod Ještědem tři sezóny, během nichž zaznamenal celkem 132 kanadských bodů. Po uplynulém ročníku si vysloužil i nominaci na světový šampionát a zároveň se rozhodl zkusit své první zahraniční angažmá, když se upsal ruskému Amuru Chabarovsk.

Úvodní foto: hcamur.ru

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Tygři U15 porazili Energii i podruhé a zahrají si semifinále!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení