Akademie Bílí Tygři Liberec

Konečně nám tam padly "špinavé" góly, těšilo Ladislava Šmída

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Šňůra šesti porážek je u konce! Tygři ji utnuli díky vydřenému vítězství nad Českými Budějovicemi. Velkou měrou se na výhře podílel Ladislav Šmíd, který vstřelil vyrovnávací branku a připsal si i jednu asistenci. „Tři body jsou super, rozhodně ale jeden úspěch nesmíme přeceňovat," ví zkušený obránce.

K důležitému obratu nakonec museli zavelet beci...
Je úplně jedno, jestli góly dají obránci nebo útočníci, hlavní je, že nám to tam napadalo. Momentálně se v útoku trochu trápíme, takže když nedáváme stoprocentní šance, musíme dávat takové “špinavé” góly. Chodili jsme hodně do branky, jeden gól byl z dorážky, to teď potřebujeme. Není to sice to, na co jsme zvyklí, ale jsme hlavně rádi, že máme tři body.

Jak moc vám pomohl tvůj vyrovnávací gól na konci druhé třetiny?
Byl bezesporu nesmírně důležitý. Takovéhle branky pár sekund před koncem jsou pro ten druhý tým vždy nejhorší. Myslím si, že v třetí třetině se pak zápas naklonil na naši stranu a nakonec jsme to naštěstí zvládli.

Dá se říci, že tímto vítězstvím z vás spadla deka?
Nevím, jestli jsme byli úplně pod dekou, ale je pravda, že sebevědomí jsme neměli úplně vysoké. Rozhodně však nechci přeceňovat jednu výhru, prohráli jsme šestkrát v řadě a jedno vítězství nic nespasí. V pátek nás čeká Sparta, což je velmi silný soupeř, tak doufám, že trochu zvedneme hlavu a urveme další tři body.

Byla pro tebe šestizápasová šňůra porážek těžká i psychicky?
Samozřejmě mi to v hlavě pořád šrotuje, ale v mém věku už se s tím umím vypořádat. Mám malého syna, takže se hodně snažím věnovat jemu. Nečtu žádné články v novinách, snažím se hokej vytěsnit z hlavy. Mladí kluci to mají trochu těžší tím, že tráví hodně času na sociálních médiích. S tím jim musíme my starší hráči pomoci.

Pomohl vám fakt, že Dominika Hrachovinu znáte z jeho nedávného působení v Liberci?
Ani tolik ne. Dostali jsme nějaké reporty, ale on jako vždy chytal výborně. Měli jsme hodně příležitostí, které jsme kvůli němu neproměnili. Nás na druhou stranu podržel Kvaky (Petr Kváča, pozn. red.). Jak už jsem několikrát říkal, naši brankáři nám každý zápas dávají šanci, ale na naše góly se bohužel hodně nadřeme. Doufám, že už jsme to prolomili a v příštích zápasech nám to tam bude padat.

Ladislav Šmíd s kotoučem na holi

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení