Akademie Bílí Tygři Liberec

Dávid Gríger řídil výhru Slovenska nad Švýcarskem

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Tygři o sobě dávají vědět i během reprezentační přestávky. Dávid Gríger se proti nevyzpytatelnému Švýcarsku blýskl dvěma góly a jednou nahrávkou, hodně vidět byl i Mislav Rosandič. Za český národní tým pak celý zápas odchytal Petr Kváča.

Slovenský národní tým před zápasem se Švýcarskem postihly nepříjemné komplikace s koronavirem, v týmu se totiž objevili dva nakažení. Kvůli tomu tak nemohl nastoupit Michal Ivan, jehož spolubydlící byl právě jedním z pozitivně testovaných (uvedl hockeyslovakia.com). V sestavě tak figurovali “pouze” dva Tygři, a to Dávid Gríger a Mislav Rosandič. Právě u druhého jmenovaného započala první gólová akce zápasu, kterou dorážkou zakončil právě Gríger.

Liberecký útočník v druhé třetině vstřelil další gól a v závěrečném dějství se už spustil slovenský brankostroj. Svěřenci trenéra Craiga Ramsayho nakonec zvítězili vysoko 7:1, Gríger ještě přidal jednu asistenci. Naše sousedy čeká další zápas už v sobotu, kdy vyzvou domácí Německo.

První letošní start v národním týmu za sebou má i Petr Kváča, který odchytal celé utkání se Švédskem. Ani on ale bohužel nedokázal zabránit porážce 1:4. Česká reprezentace má další duel na programu také v sobotu, do cesty se jim postaví silné Finsko.

Petr Kváča na tréninku českého národního týmu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení