Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři odstartují sérii pěti domácích zápasů! Jako první přijede Zlín

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po výhře na ledě Mladé Boleslavi se Liberečtí hokejisté vrací do domácího prostředí, kde na přelomu prosince a ledna odehrají hned pět utkání za sebou! Jako první se utkají se Zlínem, který vyzvou od úterních 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus PSG Berani Zlín

Směr vzhůru?

Berani se v prosinci herně i výsledkově zvedli a začali po kousíčkách ukrajovat náskok čtrnáctého Kladna, který momentálně činí už pouhých pět bodů. Poslední utkání se jim ovšem nepovedlo, když prohráli 2:5 s Hradcem Králové. Jistota záchrany v podobě třináctého místa je pro Zlín ještě hodně daleko, nicméně je zpět ve hře o vyhnutí se přímému sestupu a Liberec tak nečeká vůbec nic příjemného. Ševci totiž vycítili šanci a budou chtít stůj co stůj získat další důležité body!

Také Tygři ovšem míří směrem vzhůru a pět výher z posledních šesti utkání je vyšvihlo na osmé místo v tabulce! Zajímavostí je, že všechna tato vítězství byla pouze o jednu branku, včetně posledního odehraného kola. V něm Liberečtí uspěli v těžkém zápase na ledě Mladé Boleslavi, kterou porazili poprvé v sezóně. Nyní družinu Patrika Augusty čeká velmi důležitá série, během níž odehraje hned pět duelů na domácím území!

Adam Klapka o zápasu s Mladou Boleslaví
„Byli jsme napjatí, protože se nám v minulosti v Boleslavi moc nedařilo. Po mém gólu to z nás ale spadlo a začali jsme hrát náš hokej, který hrát chceme."

Speciální formace

Úterní střetnutí bude mimo jiné soubojem dvou týmů s nejhoršími přesilovkami v extralize. Je ovšem potřeba dodat, že se obě mužstva v posledních zápasech v této herní činnosti zlepšují. Zlín v prosinci odehrál zatím sedm duelů, přičemž početní výhodu využil v pěti z nich a ve všech těchto případech odešel z utkání alespoň s jedním bodem. Tygři si poté svá procenta výrazně vylepšili v posledních třech kolech, v nichž si pomohli gólem v přesilovce hned pětkrát. To se jim navíc povedlo i bez absentujícího útočníka Tomáše Filippi, jenž je nejproduktivnější hráč Severočechů při standardních situacích.

Naváží Tygři na tři výhry v řadě a připíší si další, nebo se z důležitých bodů budou radovat Berani ze Zlína? Odpověď na tuto otázku dostaneme již v úterý, kdy na ledě Home Credit Areny padne v 18:00 úvodní vhazování!

Poslední vzájemný zápas

PSG Berani Zlín vs. Bílí Tygři Liberec 1:2
Branky a nahrávky: 47. Trška (O. Flynn) – 21. Gríger (A. Najman, M. Ivan), 35. Klepiš (M. Ivan, Birner).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení