Akademie Bílí Tygři Liberec

Rok 2021 zakončí Tygři severočeským derby proti Litvínovu

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec – Bílí Tygři se ve čtvrtek v rámci předehrávky 47. kola utkají na svém ledě s chemiky z Litvínova. Liberečtí hokejisté se přitom se svěřenci Vladimíra Růžičky v tomto měsíci již střetli. V zápase pod Krušnými horami však vyšli gólově naprázdno, rozhodně tedy mají co vracet! Úvodní buly padne tradičně v 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Odlišné formy

Liberečtí hokejisté se vezou na vítězné vlně a z předešlých sedmi utkání odcházeli poraženi pouze jednou. Naposledy na svém ledě úspěšně zahájili sérii pěti domácích klání a vyzráli nad Berany ze Zlína 4:1. Vzhledem k tomu, že nedávné zápasy končily rozdílem jediné branky, byl takový výsledek pro pohodu v kabině důležitý. V poslední době se navíc zlepšila hra ve speciálních formacích. I proto jsou Tygři úspěšní a stoupají tabulkou nahoru.

V opačné situaci je Litvínov, který se v prosinci trápí. Od posledního střetnutí s Bílými Tygry před třemi týdny chemici nevyhráli a ve třech zápasech navíc skórovali pouze čtyřikrát. Naposledy podlehli na svém ledě Pardubicím 1:5. Litvínovští hokejisté tak budou nutně chtít zlomit svoji nepříznivou bilanci z předchozích utkání a Bílé Tygry porazit.

MAREK ZACHAR K SÉRII DOMÁCÍCH ZÁPASŮ

„Liberec musí být naše nedobytná tvrz, kde je povinnost vyhrávat."

Kouzlo domácího ledu?

Všechna střetnutí Bílých Tygrů s Litvínovem v této sezóně dopadla vítězně pro celek, na jehož ledě se hrálo. V předchozích dvou duelech dokonce hostující tým nevstřelil soupeři ani jednu branku. Poslední zápas pod Krušnými horami se odehrál ani ne před třemi týdny a Bílí Tygři mají chemikům z Litvínova co oplácet. Bude kouzlo domácího ledu hrát svou roli i tentokrát a potvrdí liberečtí hokejisté vítěznou formu?

Svěřenci Patrika Augusty mají před sebou ještě čtyři klání na domácím ledě v řadě a jsou si plně vědomi důležitosti této série, která může být pro celou sezónu klíčová. Zda liberečtí hokejisté prodlouží vítěznou šňůru už na pět zápasů se dozvíme od čtvrtečních 18 hodin!

Poslední vzájemný zápas

HC Verva Litvínov vs. Bílí Tygři Liberec 2:0
Branky a nahrávky: 17. Strejček, 53. P. Svoboda (Irving, Balinskis).


Jan Ordoš v souboji

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení