Akademie Bílí Tygři Liberec

Tři měsíce bez hokeje? Nejtěžší to bylo pro partnerku, směje se navrátilec Šmíd

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Obránce Ladislav Šmíd se proti Spartě poprvé od 17. října znovu představil v extraligovém zápase. A jeho přítomnost na ledě byla znát! Ve hře strávil přes 29 minut a po výhře 4:3 si převzal cenu pro nejlepšího hráče na liberecké straně. "Snažil jsem se to moc nekomplikovat, dával jsem puky rychle od klacku. To je po takhle dlouhé pauze asi nejlepší řešení," říká o svém návratu.

Jaký to pro tebe byl návrat?
Když jsem před zápasem seděl v kabině, bylo to pro mě po té vší dřině takové zadostiučinění. Bylo to pro mě trošku emotivní. Je to zásluha celého týmu, který se o mě staral – kondiční trenér, fyzio, později i trenéři na ledě... Všichni se mě snažili dostat do formy, děkuji jim za to.

Byla ta dlouhá pauza hodně náročná i po psychické stránce?
Nejhůř to asi odnášela partnerka. (smích) Tři měsíce mě mít doma bez zápasového vytížení určitě nebyla sranda. Ale všichni jsme to zvládli a jsem rád, že byl návrat vítězný.

Jak dlouho se návrat chystal?
Stanovili jsme si dva termíny – buď teď proti Spartě nebo příští týden v zápase s Budějovicemi. Asi dva týdny už jsem s týmem trénoval a cítil jsem se docela dobře, tak jsme to zkusili už dnes.

Cítíš se bezprostředně po utkání dobře?
Teď je to dobré, ale hlavní bude, jak to bude vypadat zítra ráno. Ještě v sobě mám emoce a adrenalin, ale jak záda zareagují ráno bude důležitější. Byl to docela náročný zápas, párkrát mě tam dohráli. Doufám, že to bude v pohodě.

Na ledě jsi hned strávil přes 29 minut.
S doktorem jsme byli domluvení na osmnácti minutách, takže jsme to trošku přepálili. (smích) Ale na poslední chvíli nám ještě ze sestavy vypadli nějací obránci, času jsem dostal tedy víc.

Upravil jsi nějak svůj herní projev vzhledem k dlouhé pauze?
Snažil jsem se to moc nekomplikovat, dával jsem puky rychle od klacku. To je po takhle dlouhé pauze asi nejlepší řešení.

Hned při svém návratu jsi byl vyhlášen hráčem zápasu. Jak souboj se Spartou hodnotíš?
Měli jsme výborný vstup do utkání, vedli jsme 3:0. Pak jsme si to trochu zkomplikovali, bohužel jsme Spartu dostávali do hry zbytečnými vyloučeními. Ale myslím si, že jsme to zvládli dobře týmově, hráli jsme jednoduchý hokej. Měli jsme hodně šancí, často se to mlátilo okolo brankové čáry. Podle mě jsme byli lepším týmem.

Co říkáš na výkony mladých obránců, kteří dostali hodně prostoru?
Hráli výborně, snažili se. Máme tam talentované kluky, kteří to zvládli i proti tak kvalitnímu soupeři, jako je Sparta. Je vidět, že tady umíme mladé hráče vychovat.

Zároveň jste navázali na velmi kvalitní výkon z Plzně. Bylo to tenhle víkend podle vašich představ?
Určitě. V průběhu sezóny máme výkyvy ve výkonech i během jednotlivých zápasů. Hrajeme třicet čtyřicet minut a pak vypadneme... To nás ty zápasy stojí. O víkendu jsme obě utkání hráli na vysoké úrovni celých šedesát minut a vidíme, kam nás to dotáhlo. Musíme v tom pokračovat.

Tvé jméno se v posledních dnech také často skloňuje ohledně potenciální nominace na olympiádu...
Fakt mě to těší, ale je to těžké, kdybych měl jet po tříměsíční pauze. Zaregistroval jsem i názory, že by to nebylo fér. Co k tomu říct... Těší mě to, ale ještě si s Filipem Pešánem zavoláme. Buď to půjde, nebo ne. Svět se nezboří, případně pojede někdo jiný.

Na sociálních sítích ses během nucené pauzy pochlubil svými výkony v kuchyni. Našel jsi nový talent v pečení?
Nene, péct umím už od doby, kdy se nám narodila dvojčata. Banánové chleby, cookies a další věci jsem se naučil hned. Škoda, že tady děti teď nemám, bylo by to o hodně veselejší. Ale jeden měsíc z těch tří tu se mnou byly, hned to lépe utíkalo.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení