Akademie Bílí Tygři Liberec

Další střet o pozici v tabulce! Tygři jedou do Brna

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Bílí Tygři si po velmi povedeném zápase připsali první letošní výhru nad Spartou, které navíc utekli v žebříčku. Ta samá výzva je čeká i v úterý, neboť nastoupí proti brněnské Kometě. Další souboj tabulkových sousedů začne na jihu Moravu v 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Stejná cesta

Kometa zažívá tuto sezónu poměrně podobný příběh jako Tygři. Její začátek byl rozpačitý a na konci listopadu se pohybovala v tabulce hodně nízko. V prosinci ovšem Brňané zabrali a začali se škrábat směrem vzhůru. V rozletu je poté na chvíli zastavila série tří porážek na přelomu roků, kterou už ale Moravané odčinili. V neděli si navíc připsali velmi cennou výhru na ledě druhého Hradce Králové.

Připadá vám tento průběh povědomý? V podstatě to samé totiž zažili i hráči Liberce. Po povedeném prosinci přišla šňůra dokonce čtyř proher, na kterou však svěřenci Patrika Augusty zareagovali nejlepším možným způsobem. V pátek totiž po skvělém výkonu vyhráli v Plzni a následně si v krásném zápase vyšlápli i na pražskou Spartu. Aby těch podobností nebylo málo, tak Liberec i Kometa mají na svém kontě shodných 59 bodů a v úterý si to tudíž rozdají o posun v tabulce.

Adam Najman o zápase se Spartou
Měli jsme parádní start do zápasu a dostali se do vedení 3:0. Vlétli jsme do toho a povedlo se nám dát góly. Poté jsme poprvé inkasovali a trochu jsme se zatáhli. Sparta nás začala tlačit a snížila na rozdíl jediné branky. Nakonec jsme to ale zvládli, za což jsme rádi.

Koho sledovat

V nedělním zápase přišel jeden velký návrat. V sestavě Severočechů se totiž po tříměsíční pauze objevil obránce Ladislav Šmíd, jenž na ledě strávil přes 29 minut. Do statistik se sice nezapsal, jeho přítomnost na ledě však byla velmi znát.

Brněnský forvard Peter Mueller i letos předvádí vysoký nadstandard a momentálně drží sérii šesti zápasů v řadě, v nichž si připsal aspoň jeden bod. Hned ve čtyřech z nich navíc zaznamenal body hned dva, díky čemuž sdílí první místo v produktivitě se sparťanským Filipem Chlapíkem.

Ladislav Šmíd o svém návratu
„Když jsem před zápasem seděl v kabině, bylo to pro mě po té vší dřině takové zadostiučinění. Bylo to pro mě trošku emotivní. Je to zásluha celého týmu, který se o mě staral – kondiční trenér, fyzio, později i trenéři na ledě... Všichni se mě snažili dostat do formy, děkuji jim za to.“

Podruhé za sebou

Liberečtí hokejisté tak budou podruhé za sebou hrát proti tabulkovému sousedovi, což jen dokládá, jak je nahuštěný střed tabulky vyrovnaný. I tentokrát budou také usilovat o první výhru proti danému soupeři, neboť na Kometu tento ročník ve dvou případech nevyzráli. Stejně tomu bylo i před duelem se Spartou, kterou se šelmám povedlo v neděli pokořit. Vyjde jim to i proti Kometě? A to pořád není vše. V utkání se Spartou čelila liberecká defenziva nejproduktivnějšímu hráči extraligy, Filipu Chlapíkovi, a tato výzva ji čeká znovu. Na Chlapíka se totiž v neděli bodově dotáhl brněnský Peter Mueller, jenž díky většímu počtu gólů momentálně drží první místo v produktivitě.

Naváží Tygři na skvělé výkony proti Plzni a Spartě? A porazí poprvé v sezóně brněnskou Kometu? To se dozvíme v úterý od 18:00.

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Kometa Brno 2:4
Branky a nahrávky: 4. J. Vlach (Ordoš, A. Najman), 58. M. Ivan (Kolmann, Birner) – 23. Zaťovič (P. Mueller), 30. A. Zbořil (Bartejs), 44. Rákos, 58. Rákos (Ostřížek, Vincour).


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení