Akademie Bílí Tygři Liberec

Mislav Rosandič má olympijský bronz!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Slovenský národní tým zaznamenal na olympiádě v Pekingu historický úspěch. Svěřenci kanadského trenéra Craiga Ramsayho zakončili skvělou cestu play-off zápasem o bronz proti Švédsku, které díky skvělému týmovému výkonu porazili. Důležitou roli hrál i jediný Tygr na olympiádě Mislav Rosandič, jenž přitom v původní nominaci vůbec nefiguroval...

Mislav Rosandič byl původně mezi náhradníky, nakonec ale v sestavě nahradil Mária Grmana, kterému vyšlo několik pozitivních testů na covid. Šikovný obránce dostával s přibývajícími zápasy stále víc prostoru, v závěrečném utkání skupinové fáze se pak usadil v obranném páru po boku Martina Marinčina, kde posléze strávil i celé play-off.

Významnou roli v slovenském týmu hrál i Libor Hudáček, jenž pod Ještědem strávil dvě sezóny. Na turnaji si připsal tři kanadské body. Zisk bronzu pak na trenérské lavičce oslavil i bývalý liberecký gólman Ján Lašák.

Slováci přitom neměli daleko i k vyšším příčkám, v semifinále však nakonec těsně podlehli silnému Finsku. I bronz je ale bezesporu fantastický úspěch, ke kterému jim i my blahopřejeme!


Mislav Rosandič (vlevo) v olympijském dresu

Úvodní foto: Vladimír Koča; foto v článku: IIHF.com

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení