Akademie Bílí Tygři Liberec

Loni vyjukaný, letos s chladnější hlavou. Zkušenosti už mám, věří Rychlovský

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Jedno play-off už jako benjamínek zažil, do toho druhého už ale Jakub Rychlovský vstoupí v trochu jiné pozici. Šikovný křídelník se letos naplno usadil v sestavě šelem a v základní části se mu dařilo velmi obstojně. „Doufám, že na to ve vyřazovacích bojích navážu,“ hlásá směle před sérií s Kometou liberecký odchovanec.

Co říkáš Kometě jako soupeři pro předkolo play-off?
Myslím, že jsme se úplně nekoukali, na jakého soupeře narazíme. Na každého bychom se chystali stejně. Věřím, že jsme na Kometu připraveni dobře. Snad se nám do série podaří dobře vstoupit a dál na to navazovat.

Na co si dát proti Brnu pozor? Bude to první útok?
Určitě první útok a taky jejich přesilovková formace, která často zůstává na ledě celé dvě minuty. Jsou v ní kvalitní hráči, co to umí perfektně sehrát de facto až do prázdné brány. Na to si budeme muset dát pozor. Snad to ubráníme a bude to klíč k vítězným zápasům.

Ladislav Šmíd před startem předkola
Brno je sice kvalitní soupeř, ale není to o nich. Je to hlavně o tom, jak se připravíme a jak do série vstoupíme. Uhráli jsme si domácí výhodu, takže doufám, že toho využijeme.

Jak si v tvém mladém věku užíváš play-off za Tygry?
Už jsem měl možnost zažít tu loňskou skvělou jízdu, takže nějaké zkušenosti už mám. Loni jsem z toho byl trochu vyjukaný, pamatuji si, jak na nás Hradec v prvním zápase vletěl a já myslel, že jsem o tři ligy jinde. Postupně jsem si zvykl a doufám, že letos do toho půjdu s chladnější hlavou.

V základní části jsi hrál pravidelně. Jak osobně hodnotíš dosavadní průběh sezóny?
Začátek z týmového ani osobního hlediska nebyl ideální, čekali jsme od toho víc. Po Vánocích se to ale zlepšilo a myslím si, že i já jsem začal hrát lépe. Pomohlo mi, že jsem nastupoval v Benátkách, kde jsem dostával hodně prostoru a získával sebevědomí. To se potom přeneslo i do áčka.

Jak velká je víra v kabině před vstupem do vyřazovacích bojů?
Jdeme do každého zápasu s tím, že se začíná za stavu 0:0 a že chceme vyhrát. Půjdeme krůček po krůčku. Věřit si můžeme, nepůjdeme do toho ustrašeně. Máme tady spoustu kluků, co zažili play-off tady i v zahraničí. Ti ví, jak se takové zápasy hrají, o tom jsem se loni sám přesvědčil. To bude naše zbraň.

Petr Kolmann před startem předkola
Kometa je těžký soupeř. V play-off už si ale nevyberete, všechny týmy jsou velmi kvalitní. Pro postup dál rozhodně uděláme všechno.

Jak příjemný je návrat fanoušků do ochozů?
Už na závěr základní části to byla bomba. Je to úplně o něčem jiném, lidi tomu přidají větší náboj. Snad jich přijde co nejvíc a my je našimi výkony uspokojíme.

Tvá střelecká forma v druhé části sezóny gradovala. Věříš, že už i ty sám dokážeš rozhodovat velké zápasy?
Trenér po mně chtěl, abych to co nejvíc házel na bránu. V posledních utkáních jsem se do šancí dostával celkem často a pár střel mi tam spadlo. To přidá na sebevědomí každému hokejistovi. Potom se hraje mnohem lépe, člověk je hned uvolněnější. Doufám, že v play-off na to navážu.

Je to i celková vzpruha pro vás mladé, že dokážete být rozdílovými hráči?
Letos to nebylo tak, že by se jeden zápas povedl jedné lajně a druhý jiné. Jsem rád, že i čtvrtý útok dokázal častokrát přispět.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení