Akademie Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd: Každý z nás se musí podívat do zrcadla

Date of publication Author Jan Kordík

Praha/Liberec - Bílým Tygrům nevyšel vstup do čtvrtfinále se Spartou a na ledě O2 areny podlehli svému soupeři z Prahy 0:7. „Musíme si uvědomit, že reprezentujeme nejen sami sebe, ale i Tygra, kterého máme na hrudi. Prohra 0:7 by se vůbec neměla stávat,“ komentoval prohru velezkušený Ladislav Šmíd.

Jak si vysvětluješ, že vám úvodní čtvrtfinálové klání nevyšlo?
Abych řekl pravdu, tak nevím. Kdybych to věděl, asi by se to nestalo. Ale ode mě až do posledního hráče musíme hrát úplně jinak. Náš tým je obrovsky mentálně silný, což jsme ukázali v pátém zápase proti Kometě. Nevidím důvod, proč bychom náš výkon třeba právě z předkola nemohli zopakovat. Nemáme co ztratit. Všichni vědí, že je Sparta favorit, ale my se nevzdáváme a já u nás v kabině už několikrát viděl týmové srdce.

Ve druhé třetině bylo poznat, že sis vzal slovo a vůbec nebyl spokojený s týmovým výkonem...
Prohrát první zápas čtvrtfinále se Spartou na jejím ledě 0:7 je neomluvitelné. Musíme si uvědomit, že reprezentujeme nejen sami sebe, ale i Tygra, kterého máme na hrudi. Taková prohra by se vůbec neměla stávat. Je moc dobře, že se hned v úterý hraje další utkání. Pořádně se vyspíme, já doufám, že se všichni podíváme do zrcadla, trochu se probereme a na ledě bude úplně nový tým.

Jaroslav Pavelka o prvním čtvrtfinále
Je to jen první zápas. Někdy je ale lepší prohrát vysoko než jen 0:1. Naštěstí se hned hraje další utkání a my v něm musíme být ve všem lepší.

Co podle tebe chybělo vaší hře nejvíc?
V utkání jsem vůbec neviděl dohrávání soubojů nebo blokování střel. Prostě nic, co k play-off patří. Něco si k tomu ještě řekneme v kabině a věřím, že to všechny nakopne. Nemá cenu na sebe řvát, ale musíme se opravdu podívat na svoje chyby a předvést úplně jiný výkon než v úvodním zápase.

Takže jedním z problémů byla i fyzická hra?
Trochu jsme asi tahali nohy, takže doufám, že jsme je rozjezdili a ve druhém utkání se to promítne. Nemůžeme si hrát na dvacet hokejistů. Na led musí vlétnout tým, který je hladový a ostrý. Musíme dávat puky za obránce a dohrávat je na mantinelu. Tím je unavíme a budeme si utvářet šance.

Jaký je tedy podle tebe recept na výhru?
Nemá cenu hrát ze strany na stranu, ale jednoduše nahazovat puky do jejich pásma a tlačit se do brány. Jakmile budeme mít střelu, tak musí být minimálně dva hráči před gólmanem a to bude náš klíč k úspěchu.

Myslíš si, že pro vás může být spíše výhoda, že se druhý zápas hraje hned následující den?
Po takovém výkonu jako v prvním zápase čtvrtfinále samozřejmě. Budeme mít šanci naše zaváhání odčinit, ale musí nastoupit naprosto jiné mužstvo s úplně jiným nasazením a větší koncentrací.


Ladislav Šmíd při rozbruslení

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení