Akademie Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř vyrovnal střelecký rekord Petra Nedvěda!

Date of publication Author Redakce

Liberec – Kapitán Tygrů Michal Bulíř si ve čtvrtečním utkání s Plzní připsal jeden gól, kterým svému týmu pomohl dotáhnout zápas do prodloužení. Tato jeho trefa ale znamenala i jeden významný historický milník.

Psala se 45. minuta utkání šestého kola s Plzní, když si Michal Bulíř připravil střelu na pravém kruhu a přízemní ranou snížil na 1:2. V dresu Tygrů to byl jeho gól s pořadovým číslem 137, což je hranice, které dosáhla i klubová legenda Petr Nedvěd. Současný kapitán Severočechů tak vyrovnal rekord jedné z ikon libereckého hokeje a pouhý jeden zásah mu stačí k tomu, aby se v tabulce osamostatnil a stal se nejlepším střelcem v klubové historii!

V jednom atributu už Bulíř přitom Nedvěda pokořil, když ho na jaře v roce 2021 vystřídal na prvním místě v počtu branek ve vyřazovacích bojích. A nyní ho dohnal už i v celkovém součtu, do kterého se mu počítá 109 gólů v základní části, 24 v play-off a 4 v baráži. Mezi Nedvědových 137 branek patří i trefy v rámci extraligového play-out a jednoho utkání v 1. lize.

Michal Bulíř o překonání rekordu
Petr Nedvěd byl hráč světových kvalit. Vyrovnání jeho rekordu je pro mě čest. Bohužel to v tuto chvíli zastiňuje fakt, že jsme s Plzní prohráli.

Rekordu se odchovanec Tygrů výrazně přiblížil už v sezóně 2020/21, kdy mu po skončení play-off chyběly pouhé dva zásahy. Na ty si ale musel počkat více jak rok, jelikož minulý ročník odehrál v Plzni. A možná právě symbolicky v zápase proti indiánům se na Nedvěda dotáhl, shodou okolností i na svůj svátek.

Gratulujeme Michalovi k vyrovnání historické mety a přejeme mnoho a mnoho dalších gólových radostí!


Michal Bulíř (vpravo) během zápasu s Plzní

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení