Akademie Bílí Tygři Liberec

Třígólový Rozsíval: Moje góly jdou hlavně za mými spoluhráči

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — Na porážce českobudějovického dorostu výsledkem 8:6 měl lví podíl mladičký David Rozsíval. Ten si připsal premiérové trefy v extralize dorostu, když svůj dnešní výkon ozdobil hattrikem.

Dorostenci to na cestě za vítězstvím neměli vůbec jednoduché. V druhé polovině prostředního úseku zápasu se Motor dotáhl čtyřmi brankami v rychlém sledu na dostřel jednoho gólu. „Jsem rád za výhru, když vezmu v potaz z naší strany špatně odehranou druhou třetinu,“ hodnotí utkání liberecký hrdina.

Dále popisuje příčinu úseku hrůzy, ve kterém v rozmezí sedmi minut Liberečtí čtyikrát inkasovali: Moc jsme se tlačili do útoku a dělali chyby v obraně. Jejich první lajna je velmi šikovná a tak nás úplně v té desetiminutovce přebruslili a přehráli.“

Při zásluhách na jeho hattricku nezapomíná na své spoluhráče: Dva góly byly po nahrávkách Vasyla Špilky do poloprázdné branky. První branku mi zase krásným pasem připravil Pavel Průšek. Díky němu jsem mohl jet sám na bránu a skórovat.

Na nováčka si tedy v tvrdé konkurenci počíná víc než obstojně. Minulou sezonu totiž strávil v soutěži věkové kategorie U15 a naskočil i do jednadvaceti zápasů v dresu „B“ týmu tygřího dorostu v druhé nejvyšší lize. „Rozdíl je ve věku, silovosti a hlavně rychlosti. Je to úplně jiná úroveň,“ popisuje odlišnosti dvou soutěží forvard, který v červnu oslavil patnácté narozeniny.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení