Akademie Bílí Tygři Liberec

Vyřazovací boje čekají i dvacítku! V prvním kole se jí postaví Kladno

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Bylo to těsné, ale podařilo se. Svěřenci trenéra Jiruše si vybojovali play off v posledním možném zápase. Nyní už se pilně připravují na svého dalšího soupeře, kladenské Rytíře. Série startuje už v pondělí na ledě Středočechů.


Pondělí 19.3.: Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec
Úterý 20.3.: Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 22.3.: Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno
Případné zápasy:
Pátek 23.3.: Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno
Neděle 25.3.: Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec

Do play off za minutu dvanáct

Poslední utkání dvacítky Bílých Tygrů nebyla podívaná pro slabší povahy. K zajištění účasti v play off potřebovali naši hokejisté každý bod, protože se o dvě postupové příčku přetahovali ještě se Spartou a Pardubicemi. Černý Petr nakonec zbyl na Východočechy, které Bílí Tygři v rozhodujícím utkání porazili na jejich ledě 4:1. Utkání bylo dlouho vyrovnané, nakonec rozhodla poslední desetiminutovka, kdy Liberec třikrát skóroval a ukončil tak Dynamu sezónu.

Minimálně stejnou vůli po vítězství, jakou předváděli v nadstavbě, budou Tygři potřebovat i v nadcházející čtvrtfinálové sérii s Kladnem. Mají ale na čem stavět. V rámci nadstavbové skupiny B se prezentovali dobrou hrou jak do útoku, tak i do obrany. A to jak za plného počtu, tak i v oslabeních a přesilovkách.

Maskovaný Tygr Polášek rozehrává

Branku Severočechů hájil ve většině případů někdo z dvojice Roland Polášek a Matěj Žajdlík. Oba mají slušná čísla, první jmenovaný je dokonce dle průměru inkasovaných branek i úspěšnosti zákroků na druhé příčce juniorské extraligy. Pro Severočechy je tak rozhodně dobrou zprávou to, že se mohou opřít o vyrovnanou brankářskou dvojici.

Naopak o střílení branek a tvorbu hry by se měli starat hráči jako kapitán Tomáš Nezbeda, Jiří Průžek, Václav Burda nebo "mladíci" Michal Teplý s Janem Jeníkem. Výhodou je, že trenérům budou k dispozici i další hráči, kteří po většinu sezóny sbírali zkušenosti v Benátkách, jako například Jan Bednář, Semjon Miročnikov, Petr Wiencek nebo Kryštof Hrabík.

Středočeská ofenzivní mašina

Po základní části obsadili Kladenští čtvrtou příčku tabulky a v nadstavbě se jim dařilo ještě lépe. Počínali si suverénně, v posledních kolech však přišlo klopýtnutí na ledě Vítkovic a hned v následujícím kole výprask v Hradci poměrem 10:4. I tak ale Kladno nakonec obsadilo druhé místo skupiny A, o dva body za Kometou.

Pohledem přes statistiky je možné konstatovat, že Rytířům je svá především hra dopředu a obranné herní činnosti již tolik ne. I proto je jednička Kladna, David Stahl, na kterého v průběhu letošní sezóny letělo 1401 střel, ze kterých inkasoval 116 gólů, spíše v pozadí brankářských statistik. Zajímavostí je, že tento brankář si ale připsal dvě asistence a také dvacet osm trestných minut.

Trenér Valdemar Jiruš před play off:

"Jsme rádi, že se nám podařilo splnit cíl a postoupili jsme do play off. Na zápasy se těšíme. Máme perspektivní tým a hlavně pro mladší kluky to bude veliká škola a zkušenost. Kladno je spíše brejkový tým, který staví na několika individualitách. Dobře se na ně připravíme, ale především chceme hrát svůj hokej."


Hlavní síla našeho soupeře ale tkví v překonávání obran soupeře. Nepřekvapí tak bodové zisky obránců Jakubů Cibáka a Müllera nebo Václava Vebera, kteří dohromady posbírali osmapadesát kanadských bodů.

A mezi útočníky je nebezpečných střelců a nahravačů ještě více. Bodování svého týmu, i celé juniorské extraligy, vede Tomáš Vildumezt s pětaosmedsáti body, Petr Patyk se podílel na šedesáti brankách svého týmu a v závěsu za ním jsou další hráči.

Libereckou dvacítku tak čeká těžká práce. A diváky atraktivní podívaná. Stejně tak jako ve dvou dosavadních vzájemných utkáních této sezóny. V tom prvním se na svém ledě radovali Středočeši, když přetlačili Liberec 5:4 v prodloužení. To druhé bylo naopak v režii Tygrů, kteří Kladenské porazili 5:2. Vše je tedy otevřené.

O to více budou naši hokejisté potřebovat vaši podporu! Série začíná na ledě hostů, ale již ve čtvrtek 23. 3. se přesouvá do Liberce. Přijďte dvacítce pomoct k vítězství!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Tygři U15 porazili Energii i podruhé a zahrají si semifinále!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení