Akademie Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Vlach: Letní příprava? Už to není ta neoblíbená část sezony

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Během loňské letní přípravy limitovaly Jaroslava Vlacha následky otřesu mozku a byl tak nucen omezit fyzickou zátěž. Zato letos už liberecký tvrďák spolu se spoluhráči dře naplno. "Už jsem se na přípravu těšil," prozrazuje Vlach.

Oproti předchozí sezoně pro tebe musí být start přípravy jistě příjemnější?
Tentokrát jsem mohl do přípravy nastoupit bez jakýchkoli zdravotních omezení, nic mě netrápilo. Prostě jsem začal přípravu s čistou hlavou. I díky tomu jsem se na ni těšil.

Jak se nyní s odstupem takřka dvou měsíců ohlížíš za minulým ročníkem?
Loňská sezona z naší strany nebyla ideální. Nakonec z toho bylo alespoň čtvrtfinále play-off. Nesmíme zapomenout na to, kde jsme byli, vždyť jsme v půlce základní části uzavírali tabulku. Čtvrtfinále je sice určitým způsobem splnění cíle, protože v první řadě chcete projít do play-off, nicméně určitě jsme chtěli jít mnohem dál. Bylo to takové rozporuplné.

Po čtvrtfinálovém vyřazení vás alespoň po dvou finálových letech čekala delší dovolená...
Osobně bych raději zase hrál finále, než byl na dovolené. Ale ano, to volno bylo příjemné. Ani jsem nebyl nikde v zahraničí, strávil jsem celé volno u nás na vesnici. Byl jsem s rodinou, moc jsem si to užil. Je to skvělý relax, odpočinul jsem si od města. Bylo to super.

Takže to byl především aktivní odpočinek?
Také jsem si občas poležel, ale spíš jsem pracoval, než že bych se válel. (úsměv) To pro mě bylo to nejlepší odreagování.

Jaroslav Vlach se jede radovat ke střídačce

Jaký máš osobně vztah k letní přípravě, která je obecně považována ze nepříliš oblíbenou část sezony?
Podle mě už to ani není moc neoblíbené období. V posledních letech se tu nastavila cesta, která nás, tedy hráče, baví. Pod Alešem Pařezem probíhá letní příprava zábavnou formou. Už to není jako dřív, kdy jsme běhali na Ještěd a podobně. (smích)

Každý týden jezdíte na led, to jsi asi ještě nikdy nezažil, že?
To skutečně ne, je to pro nás novinka. Ale nemám s tím problém. Už jsme si to před týdnem vyzkoušeli a bylo to opravdu příjemné zpestření přípravy.

Co na tento netypický prvek říkáš?
Trenér určitě ví nejlépe, co dělá a co by nám mělo pomoct. (úsměv) Ne, začínáme s přípravou brzy, máme tedy dost času pracovat na tom, co nás trápí a v čem se potřebujeme zdokonalit. Když budeme pravidelně na ledě, určitě nám to pomůže.

V pondělí jsi byl jedním z hráčů, kteří vyrazili pozdravit nejrychlejší majitele permanentních vstupenek na sezonu 2018/19. Ten vůbec první dokonce na místě nocoval. Co jsi na to říkal?
Smekám před ním klobouk. Když je tu někdo ochotný čekat už od nedělních čtyř hodin, je vidět, že má ke klubu hodně silné pouto. Nejen jemu, ale všem, kdo si koupí permanentku, děkujeme. Doufám, že se jim za to v nové sezoně odvděčíme na ledě.

tygři posilovna

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení