Akademie Bílí Tygři Liberec

Cesta k rivalovi. Tygři se poprvé od čtvrtfinále utkají s Hradcem

Date of publication Author KR

Liberec - Atraktivní hokej, emoce i výborné výkony brankářů. Souboje Tygrů s hradeckým Mountfieldem jsou velmi specifické, obvykle hraje důležitou roli výhoda domácího ledu. Naše mužstvo se s Východočechy utká poprvé od čtvrtfinále minulého ročníku a bude chtít navázat na dvě předchozí úspěšná utkání.

Kontroverze a gólmani držáci

V minulém ročníku byla utkání Hradce Králové s Libercem pořádně vyhrocená. Oboustranná touha po vítězství vygradovala ve čtvrtfinále, kdy vyhráli Východočeši těsně 4:3 na zápasy. V předchozích čtyřech duelech se dvakrát radovalo naše mužstvo a dvakrát soupeř. Pod Ještědem šelmy vyhrály 3:0 a 5:4 po samostatných nájezdech, u soupeře padly dvakrát 1:3.

Na straně obou celků vždy zářili brankáři. V liberecké brance bude stejně jako v minulém ročníku Roman Will, jenž si v předchozích duelech připsal 90,63% úspěšnost zásahů a průměr 2,37 inkasované branky na zápas. Na druhé straně nově působí dvojice Brandon Maxwell (92,31 % a 1,58 branky/zápas) - Jaroslav Pavelka (92,63 % a 1,75 branky/zápas). Opora minulé sezony Patrik Rybár zkouší své štěstí za velkou louží v organizaci Detroit Red Wings.



Forma, forma! To je oč tu běží!

Oba celky vstoupily do nové sezony úspěšně. Mountfield okupuje dokonce druhou příčku tabulky, když nasbíral v devíti zápasech dvacet bodů. Nestačil pouze na pražskou Spartu (0:4) a v posledním kole také Litvínov (1:2).

Liberečtí střídají výhry s prohrami. Dvakrát v sezoně prohráli s dalším celkem z východních Čech - Dynamem Pardubice, poslední dva duely ale celku trenéra Filipa Pešána vyšly. Nejprve porazil Karlovy Vary (3:2) a poté po velkém obratu slavil dva body za vítězství nad Olomoucí v prodloužení. Našemu mužstvu aktuálně patří čtvrtá pozice tabulky s devíti odehranými střetnutími a sedmnácti vybojovanými body.

Liga mistrů jen pro jeden tým

Stejně jako v uplynulém ročníku působí Hradec Králové v Lize mistrů. V pěti odehraných zápasech porazil přehrál francouzský Rouen (3:2), jinak podlehl Norimberku (1:2 a 3:4 v prodloužení), Rouenu (0:2) a Kärpätu Oulu (2:3). Čeká na něj už jen poslední měření sil s posledním zmiňovaným soupeřem.



Nový Hradec, obměna zasáhla kádr i realizační tým

V Mountfieldu nezůstal před aktuálním ročníkem kámen na kameni. Tým převzal po Václavu Sýkorovi Tomáš Martinec a také kádr doznal zásadních změn. Mimo jiné skončila klubová legenda Jaroslav Bednář, dalších odchodů bylo celkem patnáct a příchodů třináct. Klub podepsal novou smlouvu s Radkem Smoleňákem a mimo jiné přivedl také Tomáše Vincoura z Komety, nebo nadějného Radima Šaldu ze zámoří.

Historická bilance

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK


Počet zápasů: 20
Bilance: 8 – 3 – 0 – 2 – 7
Skóre: 54:56

Sestřih posledního domácího utkání s Mountfieldem:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení