Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři zakončí první polovinu základní části. Pod Ještědem se utkají se Spartou!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Svěřenci trenéra Filipa Pešána v pátek proti Vítkovicím prodloužili sérii domácích výher na sedm zápasů. Poslední, kdo v Home Credit Aréně uspěl, je pražská Sparta, a právě ta bude nedělním soupeřem Liberce. Oplatí jí Tygři porážku?

Ponaučení

Liberečtí hokejisté obdrželi v pátek minulého týdne tvrdý direkt, když na ledě Litvínova prohráli 2:6. Utkání sice bylo, co se týče počtu šancí, vyrovnané, jenže Verva uštědřila našemu týmu lekci z produktivity. Trenér Filip Pešán se následně o víkendu rozhodl dát svým svěřencům volno a tréninky byly pouze dobrovolné.

Tento tah se ukázal být účinným a v domácím utkání s Brnem byli Severočeši jako vyměnění. Většinu střetnutí měli pod kontrolou a nakonec si připsali vítězství 5:2. Ještě lepší výkon podali Liberečtí proti nepříjemným Vítkovicím. Praktický celý duel byl pod jejich režií, čemuž odpovídal i výsledek 4:0. Roman Will si navíc připsal třetí nulu v sezóně.

Michal Birner o utkání s Vítkovicemi:

"Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Všechno začíná od obrany, která pracovala skvěle. Po duelu v Litvínově jsme si k tomu něco řekli, už v utkání s Kometou to bylo dobré a teď to bylo ještě lepší. Také nás hodně podržel Roman Will. Když gólman takhle dobře chytá, dodá to týmu sebevědomí."


Šelmy tak napravily nepovedený duel s Vervou a v tabulce se vyšvihly zpět na druhé místo. Po moravskoslezském celku je nyní čeká další těžký soupeř. Pod Ještěd totiž zavítá pražská Sparta!

Domácí mizérie

Pražané během léta přivedli vskutku zvučnou posilu na post hlavního trenéra, když se týmu chopil německý trenér Uwe Krupp. Tato volba v úvodu ročníku viditelně nesla své plody a Sparta dokonce na několik kol obsadila vedoucí příčku tabulky. Poté ovšem přišel menší pokles formy.

Klubu, jenž naposledy vyhrál extraligový titul v roce 2007, se přestalo dařit především na domácím kluzišti. Pražský celek z posledních pěti utkání v O2 Aréně nevyhrál ani jednou a jeho poslední výhra před vlastními fanoušky se datuje na konec října.

V posledním střetnutí si však hráči s „S“ na dresech připsali velmi cenný skalp, když vyloupili horký brněnský led. Momentálně se sparťané nachází na páté pozici s jednačtyřiceti body, přičemž jejich cíle jsou určitě vyšší a Liberec nečeká vůbec jednoduché střetnutí!

Odplata?

Můj dům, můj hrad! Tímto heslem se Tygři tuto sezónu zatím celkem zdařile řídí. V domácím prostředí totiž prohráli pouze dvakrát a celkem ztratili pouhých sedm bodů. Páteční výhra nad Vítkovicemi byla navíc sedmá výhra v řadě na ledě Home Credit Arény. Posledním týmem, který pod Ještědem vyhrál, je právě Sparta!

Liberečtí v prvním letošním střetnutí s hráči z hlavního města vedli 3:0 a poté ještě 4:2, vedení přesto neudrželi a následně padli v prodloužení. Naše mužstvo má tak Spartě co oplácet! Utkání s tímto soupeřem bývají tradičně vyhrocená a napínavá bitva se dá samozřejmě očekávat i v tomto případě.

Souboj s atraktivním protivníkem začne v nedělních 16:00! Přijďte šelmy na druhý advent podpořit!

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 64
Bilance: 18 – 8 – 0 – 9 – 29
Skóre: 167:194

Poslední vzájemné utkání přineslo napínavou podívanou až do konce. Zápas plný zvratů si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení