Akademie Bílí Tygři Liberec

Kde vyrůstají budoucí Tygři aneb ze zákulisí farmy v Benátkách

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Spolupráce mezi A-týmem a farmou v Benátkách je již v organizaci Bílých Tygrů tradiční záležitostí. Jak však příprava hokejistů v prvoligovém týmu vypadá? Nahlédněte s námi pod pokličku každodenního režimu tygří farmy.

Před sezonou 2014/15 se benátecký tým natrvalo přestěhoval do Home Credit Areny, kde má k dispozici celoroční zázemí. V Benátkách nad Jizerou sice nastupuje k zápasům, zbytek přípravy ale absolvuje pravidelně ve městě pod Ještědem. Kabina farmy se nachází pouhých několik metrů od kabiny A-týmu, stačí pouze přejít chodbu. Stejně jako ta extraligová je vybavena saunou či vířivkou.

V posledních dvou ročnících oblékají dres farmy především mladíci, často ještě v juniorském věku, kteří tak postupně získávají zkušenosti s dospělým hokejem. Vedle nich pak v kádru nechybí ani několik zkušených mazáků, jako Daniel Špaček, Petr Kolmann či Marek Schwarz, kteří svým mladším kolegům předávají zkušenosti.

Realizační tým je pravidelně ve spojení se svými protějšky z A-týmu, trenéři spolupracují napříč celou organizací Bílých Tygrů. Využívat mohou celkem tři ledové plochy, posilovnu, hokejovou střelnici nebo třeba unikátní Sense arénu, tedy hokejový trénink ve virtuální realitě.

Díky tomu se v Benátkách nad Jizerou daří vychovávat hráče, z nichž se každý rok několik posune do extraligového kádru. Hokejisté A-týmu pro změnu na farmě rozšiřují svůj ice-time, případně se zde rozehrávají po zranění. Spolupráce mezi Bílými Tygry a Benátkami nad Jizerou tak oboustranně prospívá oběma mužstvům.

Podívejte se sami na reportáž, která představuje unikátní denní režim tygří farmy.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení