Akademie Bílí Tygři Liberec

Lukáš Krenželok: Čtyři body? To jsem snad ještě nezažil!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Lukáš Krenželok se ve středu výrazně podepsal pod výhru 5:2 nad Třincem čtyřmi kanadskými body za jeden gól a tři asistence. S celkem pětadvaceti body navíc patří mezi nejproduktivnější Tygry. "Ale hlavní je, když vyhrává tým," usmívá se skromně.

Už se ti někdy povedlo posbírat čtyři body v jednom utkání?
Asi ne. Byl to prostě zápas, kdy mi snad všechno vyšlo a skoro všechno padalo do branky. Hattrick už jsem sice kdysi dal, ale že bych měl čtyři body, to si snad ani nepamatuju.

Dařilo se celé tvé formaci. Ta se vůbec v poslední době rozjela...
Je to super. Ale nejdůležitější je, že vyhrává tým. V první polovině sezony nás táhla hlavně Kvápova lajna, teď jsme se k tomu trošku přidali. Blíží se play-off, takže je důležité, aby se ty góly trochu rozprostřely do více formací.

Jak jste se vlastně na současné klíčové zápasy před koncem základní části o reprezentační pauze připravovali?
Trénovali jsme, stmelili jsme tým a jasně jsme si řekli, jak chceme v sezoně pokračovat. Teď jsou před námi ty nejdůležitější zápasy, bude se rozhodovat o umístění, takže nesmíme nikoho podcenit.

Aktuálně o šest bodů vedete tabulku. Máte to v hlavách?
Přeci jen máme už dvacet bodů náskok na sedmé místo, takže bychom snad měli šestku udělat. Ale snažíme se to neřešit. Chceme prostě vyhrát každý zápas, což navíc teď bude těžší. Týmy, které bojují o desítku nebo o šestku, už mají v podstatě play-off teď. Jde jim o každý bod. Musíme s tím počítat a také k zápasům takhle přistupovat. Jasně, chtěli bychom být první. Kvůli tomu hokej hrajeme. Ale základní částí sezona nekončí, to podstatné přijde pak.

Co je potřeba k tomu, abyste zvládli náročný závěr základní části?
Musíme udržet chladnou hlavu a hrát dál svou hru, zkrátka plnit to, co po nás trenér chce. Máme kvalitní mančaft, který může porazit každého. Jenom nesmíme polevit a uspokojit se, to by byla cesta do pekel.

V pátek zavítá do Liberce Zlín, kterému se v Home Credit Areně příliš nedaří. Zároveň však jde přesně o soupeře, který aktuálně bojuje o play-off. Co od tohoto zápasu očekáváš?
Že tu dlouho nevyhráli, to nic neznamená. Ta série jednou skončí, jenom doufám, že to nebude teď. Hrají o desítku, my také chceme bojovat, bude to prostě bitva. Ale věřím, že to zvládneme.

Lukáš Krenželok se rozjíždí z obranného pásma

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení