Akademie Bílí Tygři Liberec

Fantazie! Reprezentace U17 vyřídila Švédy a zahraje si o medaile. Měchura zapsal dva body

Date of publication Author Ondřej Belák

Medicine Hat/Liberec - Skvělá práce! Přestože čeští mladíci v základní skupině na World Hockey Challenge nevyhráli ani jeden zápas, postupně se zvedali a ve čtvrtfinále doslova zametli s favority ze Švédska. Siného protivníka porazili 5:1 a v Kanadě si na neoficiálním mistrovství světa své kategorie budou mít možnost vybojovat některý z cenných kovů!

Češi do zápasu nešli v roli favorita, a to i díky generálce před turnajem, v níž Švédsku podlehli jednoznačně 1:6. Nyní to ale byla úplně jiná písnička. Svěřenci trenéra Eismanna na led vtrhli jako utržení ze řetězu. Úvodní dvacetiminutovku ovládli na střely drtivě 16:3 a především si vypracovali náskok 3:1 v kolonce skóre!

V dalších třetinách už disponovali nepatrnou palebnou převahou o obrat marně se snažící hokejisté Tre Kronor. Český celek naopak své vítězství i díky dvěma důležitým asistencím Tygra Adama Měchury upravil až na konečných 5:1. Měchura nastoupil ve čtvrté formaci po boku týmového kolegy Petra Gajdy, v obraně pak úřadoval Jakub Šedivý. Gólman Daniel Král zastával pozici dvojky.

Nezbývá, než držet palce, aby se našim hokejovým nadějím podobně vydařilo rovněž semifinále. V noci na sobotu změří v další evropské bitvě síly s Ruskem, které výsledkem 8:4 vyprovodilo z turnaje Kanadu Black. Druhou dvojici tvoří Spojené státy a Kanada White.

Švédsko - Česko 1:5 (1:3, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Lysell (Edvinsson) – 4. Menšík (Ticháček, Szturc), 13. Sedláček (Měchura, Ryšavý), 18. Brada (P. Moravec, Svozil), 26. Ryšavý (Brada, Svozil), 43. Sedláček (Měchura).

Sestava Švédska: Lindbom – J. Persson, Edvinsson, Sjöholm, A. Olsson, Johnsson, Forsmark – Robertsson, L. Persson, Stjernborg – Rosén, Lysell, Jacobsson – Dower Nilsson, Jellvik, Limpar Lantz – Moberg, Holmner-Härgestam, Larsson – V. Olsson.

Sestava Česka: Suchánek – Špaček, Svozil, Machů, D. Moravec, Šedivý, Ticháček, Pinkas – Ryšavý, P. Moravec, Brada – Ramik, Szturc, Menšík – Pajer, Brabenec, Půček – Gajda, Měchura, Sedláček – Altrichter. Trenéři: Eismann, Žemlička a Zachrla.

Hodnocení trenéra Václava Eismanna: „Hráči předvedli týmový výkon na hranici našich možností. Vyšly nám změny v přesilových hrách a tým skvěle splnil plán, se kterým jsme šli do utkání. Dnešní vítězství je velkou odměnou pro hráče i celý realizační tým. Nebyli jsme individuálně lepší, měli jsme dnes jednoznačně lepší tým než soupeř.“

(Foto: Ed Fonger / Hockey Canada Images)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení