Akademie Bílí Tygři Liberec

Aukce hokejky Dominika Hrachoviny vynesla Kapce naděje přes 8 tisíc

Date of publication Author Klub

Liberec - V průběhu února se extraliga na jeden týden převlékla do oranžové. Hráči nastoupili do zápasů s Litvínovem a ve Zlíně s oranžovou páskou na hokejce, stejně si počínaly také ostatní české celky. To vše v rámci projektu O kapku lepší hokej, který vyvrcholil aukcí hraných hráčských hokejek.

Hokej – národní sport, který má sílu spojovat a pomáhat. Právě díky tomu vzniknul projekt pojmenovaný O kapku lepší hokej. Stejně jako k hokeji nepatří jen výhry i v životě není vždy veselo. Díky spojení s Nadačním fondem Kapka naděje se náš klub stejně jako všechny ostatní v TELH připojil k iniciativě, která povede ke zvýšení povědomí o jedné z nejzákeřnějších nemocí – rakovině.

Kromě osvěty dárcovství krve a kostní dřeně je smyslem projektu také získat finanční prostředky, mimo jiné formou dražby hraných hokejek, které byly v rámci únorového týdne použity. Aukce proběhla na webu sportovniaukce.cz a k dispozici zde byla řada velmi cenných kousků včetně holí Milana Gulaše nebo Viktora Hübla.

Bílí Tygři Liberec věnovali do aukce hokejku Dominika Hrachoviny, která byla přímo v utkání s Litvínovem použita. Nechyběla tedy oranžová páska či podpis samotného tygřího brankáře. Vyvolávací cena byla Kapkou naděje zvolena 2 500 Kč, hůl Dominika Hrachoviny však vystoupala na cenu atakující 8 200 Kč, které tak poputují na konto nadačního fondu.

Absolutními rekordmany se staly hole Lukáše Pecha ze Sparty a Viktora Hübla. Pechova hokejka byla vydražena za 22 550 Kč, Hüblova pak za 19 000 Kč. V součtu vynesla aukce 143 800 Kč, které budou poukázány Nadačnímu fondu Kapka naděje.

Již od roku 2000 pomáhá Nadační fond Kapka naděje zachraňovat dětské pacienty s poruchou krvetvorby, nádorovými onemocněními a ty, jejichž léčba vyžaduje transplantaci kostní dřeně. Cílem fondu je zlepšovat vybavenost českých nemocnic, přispět ke zlepšení psychické pohody léčených dětí i jejich rodičů. Výtěžek projektu O kapku lepší hokej půjde právě na podporu dětských pacientů s onkologickými onemocněními.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení