Akademie Bílí Tygři Liberec

7:0? To bych asi nevsadil, usmívá se Petr Gajda po Třinci

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Skvělé představení liberecké juniorky proti Ocelářům střelecky otevřel Petr Gajda, který se do sestavy vrátil po měsíční pauze způsobené otřesem mozku. "Už jsem z toho byl nervózní. Hodně jsem se na tenhle víkend těšil," přiznává.

Předvedli jste hodně dominantní výkon. Nečekal jsi, že vám to Třinec znepříjemní více?
Určitě čekal, byli jsme připraveni na hodně náročný zápas. Asi bych si před zápasem nevsadil, že vyhrajeme 7:0. Ale jsme za to rádi, i vzhledem k tomu, že jsme u nich na začátku sezóny prohráli 3:7.

Měl jsi v průběhu utkání a s přibývajícími góly v hlavě, že byste Třinci mohli tu prohru oplatit, nebo výsledek třeba ještě překonat?
Trošku jsme si připomněli první třetinu, kterou jsme v Třinci tehdy prohráli 0:3, aby se nám dnes nestalo něco podobného. Dopadlo to ale dobře, celý tým šlapal. Dávali jsme si krásné nahrávky nablízko a trenéři nás chválili, že se na to dalo koukat.

Kanonádu jsi odšpuntoval právě ty.
Šimon Pavlík měl puk pode mnou na mantinelu, tak jsem si najel dopředu a tušil jsem, že mi ten puk dokáže hodit. Jeli jsme ve dvou na jednoho, ale spoluhráč byl hodně za mnou, tak jsem tu akci vzal na sebe.

Zvolil jsi poměrně dlouhý bekhendový blafák, jak je to těžké provést?
Je hlavně potřeba mít dostatečnou rychlost. Pak se mi povedlo naznačit a zpomalit gólmana, načež už jsem puk uklidil do branky.

Hodně se vám dařilo kombinačně, což platilo o všech formacích. To je hodně pozitivní, že?
Byla to zásluha celého týmu, ne pár lidí. Ukázalo se, že máme široký a kvalitní kádr. Když před zápasem jeden vypadne, druhý ho nahradí a pořád to šlape. To je obrovská výhoda.

V pátek proti Havířovu jsi nastoupil poprvé po vynucené pauze. Těšil ses hodně?
Strašně moc! Už jsem z toho byl nervózní, hodně jsem se na tenhle víkend těšil. Měsíc je dlouhá doba, zápasy nic nenahradí.

Jak probíhala rekonvalescence po otřesu mozku?
Dal jsem si týden pauzu a pak jsem zkusil jít na kolo, abych zjistil, jak se bude hlava chovat při zvýšené tepové frekvenci. Bohužel mě hlava dlouho hodně bolela, tak jsem se s trenéry domluvil, že to do Vánoc necháme být a znovu se naplno zapojím po novém roce. Pak už to bylo dobré.

Takže ti vánoční přestávka přišla i vhod, že? Nehrozilo, že bys třeba návrat uspěchal...
Určitě. Pomohlo mi to i psychicky, přes Vánoce si všichni od hokeje trošku odpočinou a načerpají novou energii. Myslím, že to bylo vidět i na konci tohohle zápasu, bylo tam hodně emocí. To je ale hokej, patří to k tomu. Když hráč shodí rukavice, mám k němu respekt. Bojové sporty se provozují na měkkých podkladech, ale v hokeji můžete spadnout na led.

Byl tam nějaký konkrétní moment, který tu vlnu emocí spustil?
Třinec byl už spíš podrážděný z vývoje zápasu. Prohrávali 0:7, navíc před sebou měli hodně dlouhou cestu domů... Třeba už nás chtěli jen pošťouchnout, což se jim povedlo. Ale nedali jsme se, kluci, kteří tam byli, to zvládli skvěle. Také si nemůžeme nechat všechno líbit.

Věříš, že v dalším průběhu sezóny můžete dojít hodně daleko?
Myslím, že tu máme tým, který může celou soutěž vyhrát. Záleží jen na tom, jak k tomu přistoupíme, jaké udržíme tempo a jestli budeme hladoví. Zní to jako klišé, ale pokud budeme hladoví a půjdeme zápas od zápasu, mohli bychom to urvat. Jsme dobří!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení