Akademie Bílí Tygři Liberec

Adam Dlouhý: Kontakt žádný nebyl, hned jsem to jel rozhodčím říct

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V utkání s chomutovskými Piráty došlo k málo vídanému momentu. Rozhodčí sice nejprve po zákroku na Adama Dlouhého odpískali faul, sám liberecký útočník jim však jejich záměr rozmluvil. "K žádnému kontaktu nedošlo," hlásil mladý forvard.

Bylo na Chomutovu znát, že hraje jako lídr tabulky ve velké psychické pohodě?
Věděli jsme, že nás čeká strašně těžký zápas. Chomutov je soupeřem, který hraje výborně odzdu. Nedělají chyby, nepropadají. Neměli jsme snad žádné výraznější přečíslení, třeba dva najednoho. Jsou zkrátka v laufu, je to znát.

Šance jste měli, hráli jste dokonce dvě minuty pět na tři, ale početní převahu jste neproměnili. A jak se říká, kdo nepromění přesilovku pět na tři, nezvítězí...
Je to tak. Bohužel to platilo. Neproměnili jsme dvouminutovou přesilovku pět na tři a pak jsme hned během chvilky dostali gól na 0:1. Proti takhle těžkému soupeři, který hraje v obrovské formě, se jakákoliv ztráta hrozně těžko otáčí.

Během oslabení ve třetí třetině byl nejprve soupeř po souboji s tebou vyloučen, trest byl ale vzápětí odvolán. Mohl bys situaci popsat?
Nějak jim přeskočil puk přes hokejku do středního pásma. Já po něm skočil, abych ho zkusil přišťouchnout na spoluhráče a aby z toho bylo přečíslení. Možná bych ho měl, ale snažil jsem se na něj co nejrychleji natáhnout. Rozhodně to nebyl žádný nafilmovaný pád, vždyť ani nedošlo k žádnému kontaktu s protihráčem.

Ani jsi neuvažoval, že by ses nepřiznal, že ke kontaktu nedošlo?
V první chvíli jsem ani nevěděl, že se vlastně píská faul na mě. Když jsem se dozvěděl, že jde o tenhle zákrok, hned jsem to jel rozhodčím vysvětlit a oni faul odvolali. Kluci mě pochválili, že jsem se přiznal. No a za půl minuty tam stejně byl faul a my pak měli přesilovku. Bohužel jsme ji nevyužili.

Přišli jste o domácí neporazitelnost. Na čem je podle tebe potřeba před dalšími zápasy nejvíc pracovat?
Musíme pracovat na přechodu přes střední pásmo. Chomutov skvěle bránil, těžko jsme se k nim vůbec dostávali. V domácích zápasech bychom podle mě měli mít mnohem větší tlak do brány a vytvořit si ještě více šancí.

Adam Dlouhý vede puk

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení