Akademie Bílí Tygři Liberec

Adam Dlouhý velí: Nesmíme spekulovat, musíme vyhrávat

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Naposledy se v tygřím dresu prosadil v loňském play-off a teď důležitou trefou nastartoval obrat, který vyvrcholil vítězstvím v nájezdech. Řeč je o Adamu Dlouhém, jenž prožívá povedený návrat z hostování v Chomutově.

Cesta Liberce za třemi body nebyla úplně nejsnadnější. Sparta se brzy dostala do dvoubrankového vedení a Tygři museli stahovat. „Všechny týmy hrají na krev. Do konce zbývá jen pár zápasů a body jednoduše potřebují všichni,“ hledal příčiny ostrého začátku Sparty Dlouhý.

A byl to právě on, kdo nastartoval šelmy k velkému obratu. Jak zní Adamův gólový recept? Hlavní ingrediencí má být důraz! „Musíme se více tlačit do brány a nevymýšlet zbytečné nahrávky do prázdné,“ měl jasno liberecký navrátilec.

Tygrům se v posledních zápasech podařilo bodovat proti celkům, které se nacházejí v podobné situaci. Velmi důležitý bude podle Adama také úterní duel v Pardubicích. „Jsou to všechno týmy okolo nás. Jestli chceme do play-off musíme vyhrávat.“

„Alespoň je o co hrát. Na někoho ten černý Petr holt zbude,“ okomentoval Dlouhý situaci v zamotané tabulce. „Je to tlak, ale člověk si to nemůže připouštět. Je třeba snažit se za každou cenu vyhrávat a nespekulovat, jestli jsme v play-off, nebo ne.“

Není bez zajímavosti, že Adam si letos vyzkoušel boj o play-off ze dvou úhlů. Ještě před pár dny útočil na vyřazovací boje s Chomutovem. „Takový je hokejový život. Teď zkrátka bojuji za Liberec,“ krčil rameny. „Tygři potřebují body úplně stejně jako Chomutov,“ zdůraznil na závěr jeden důležitý fakt.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení